Kocaeli'de Çikan Orman Yangini Büyük Ölçüde Kontrol Altina Alindi

Kocaeli’nin Basiskele ilçesinde ormanlik alanda çikan yangin ekiplerin müdahalesiyle büyük ölçüde kontrol altina alindi. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, “Yanginin büyük ölçüde kontrol altinda oldugunu söyleyebiliriz. Ciddi bir beklentimiz yok hazirligimiz mevcut, eger gece saatlerinde baska bir gelisme olursa hava müdahalesine yine devam edecegiz. Buna iliskin hazirliklarimiz tamam” dedi.

Kocaeli'de Çikan Orman Yangini Büyük Ölçüde Kontrol Altina Alindi


Edinilen bilgiye göre, 18.00 siralarinda ilçeye bagli Camidüzü köyündeki ormanlik alanda bilinmeyen nedenle yangin çikti. Kisa sürede büyüyen alevler etrafa yayilirken, yükselen dumanlar gökyüzünü kapladi. Yangini fark eden köylüler 112 Acil Çagri Merkezi’ne ihbarda bulundu. Bölgeye çok sayida itfaiye, saglik, AFAD, UMKE, jandarma ve Orman Genel Müdürlügü ekipleri sevk edildi. Itfaiye ekipleri sarp arazi sebebiyle yangina ulasmakta güçlük çekti. Bunun üzerine bölgeye is makineleri ve yangin helikopteri sevk edildi. Helikopter defalarca sorti yaparak yangina müdahale etti. Is makineleri ise itfaiye araçlarina yol açti. Ekipler metrelerce hortum atarak yangina müdahale etti. Havadan ve kardan 4 saatlik çalisma neticesinde yanginin büyük bir kismi kontrol altina alindi. Yanginda yaralanan kimsenin olmadigi ögrenildi. Ekiplerin yangina müdahalesi devam ediyor.

“Yanginin büyük ölçüde kontrol altinda oldugunu söyleyebiliriz”

Yangin bölgesine incelemede bulunan ve ekiplerden bilgi alan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, “Basiskele ilçemizde aksam saatlerinde Camidüzü mevkiinde henüz sebebi belirlenemeyen bir orman yangini meydana gelmistir. Bunun üzerine hemen, itfaiye, orman teskilatimiz, AFAD ve belediyelerimiz derhal tarafimizdan aranarak harekete geçirilmis ve süratli bir müdahale yapilmistir. Ancak bölgenin sarp ve erisilmez olmasi dolaysiyla hava destegi istenmistir. Bunun üzerine bir helikopter araciligiyla hava kararana kadar birçok kez sorti gerçeklestirilmistir. Yanginin büyük ölçüde kontrol altinda oldugunu söyleyebiliriz. Ciddi bir beklentimiz yok hazirligimiz mevcut, eger gece saatlerinde baska bir gelisme olursa hava müdahalesine yine devam edecegiz. Buna iliskin hazirliklarimiz tamam. Gerek Orman Müdürlügümüz gerek AFAD Baskanligimizdan istisare ve koordinasyon yapilmis durumda. Geçmis olsun dileklerimi iletiyorum, bir kez daha vatandaslarimiza dikkatli ve tedbirli olmalari konusunda uyarilarimizi hatirlatmak istiyoruz. Suan itibariyle net bir alan ölçümü yapmadik, gece kosullarinda bir alan ölçümü gerçeklestirmedik, fakat genis bir alan oldugunu düsünmüyoruz.” dedi.

Kaynak: İHA