Antalya'da 1 Kisinin Öldügü, 5 Kisinin Yaralandigi Kaza Kamerada

Antalya’nin Akseki ilçesinde yolcu otobüsü ile otomobilin çarpismasi sonucu 1 kisinin hayatini kaybettigi, 5 kisinin de yaralandigi kaza, yolcu otobüsündeki kameralara yansidi. Otomobilin üç seritli yolda otobüsün altina girdigi anlar ile kadin yolcunun çarpmanin etkisiyle savrulup soförün yanina düstügü anlar saniye saniye kaydedildi.

Antalya'da 1 Kisinin Öldügü, 5 Kisinin Yaralandigi Kaza Kamerada
Kaza, saat 18.00 siralarinda Akseki-Seydisehir karayolu Püser Bogazi mevkii yakinlarinda meydana geldi. Akseki yönünden Seydisehir yönüne giden Ali N. idaresindeki 42 DCZ 32 plakali yolcu otobüsü ile karsi yönden gelen Fatih Saygili (28) idaresindeki 57 ABN 021 plakali otomobil kafa kafaya çarpisti. Otomobilin üç seritli yolda kontrolden çikip önce orta seride, sonra da otobüsün seridine geçip altina girdigi kazada otomobil otobüsün altinda yaklasik 95 metre sürüklendi. Feci kazada otomobil sürücüsü olay yerinde hayatini kaybederken, otobüste bulunan 18 yolcudan 4 yolcu ve muavin hafif yaralandi. 112 Acil Servis’e yapilan kaza ihbari üzerine trafik, jandarma ve ambulans ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralilar Akseki Devlet Hastanesine kaldirilarak tedavi altina alindi. Araçtan Antalya Büyüksehir Belediyesi Akseki Itfaiye ekipleri tarafindan çikartilan otomobil sürücüsünün cenazesi ise, cumhuriyet savcisinin olay yerinde yaptigi incelemenin ardindan Akseki Devlet Hastanesi morguna kaldirildi.

Yolcu otobüsünün Konya’ya gitmek için Antalya’dan hareket ettigi, kaza aninda otobüsün sürükledigi otomobilin ates aldigi ve otobüste bulunan yangin söndürme tüpü ile söndürüldügü bildirildi.



Kaza ani kamerada

Kaza ani yolcu otobüsünde bulunan güvenlik kamerasina da saniye saniye yansidi. Otobüsün kendi seridinde ilerledigi anlarda otomobilin bir anda otobüsün önüne çikmasi ve altina girmesi saniye saniye kaydedildi. Çarpmanin etkisiyle ön koltukta oturan bir kadin yolcunun yerinden savrularak soförün yanina düstügü anlar da kayda girdi. Soförün bir yandan otobüsü kontrol etmeye çalisip, bir yandan da üzerine dogru gelen kadini koluyla durdurmaya çalistigi görüldü.

Kaynak: İHA