AK Partili Yildirim Teknolojinin Çocuklar Üzerindeki Olumsuz Etkilerine Dikkat Çekti

Kastamonu’da "81 Il 81 Kizilay Anaokulu Projesi" çerçevesinde insa edilen anaokulunun açilis töreninde konusan AK Parti Genel Baskan Vekili Binali Yildirim, çocuklarin teknolojinin olumsuz etkilerinden uzak tutulmasi gerektigine dikkat çekerek, "Ne yazik ki teknolojiye, dijitallesmeye karsi evlatlarimizi korumakta zorlaniyoruz. Bu okullarda bir nebze olsun tabletten, cep telefonundan, sanal dünyadan onlari uzaklastirabilirsek ve onlara insan sevgisi, insan sicakligini yasatabilirsek, en büyük kazanimimiz bu olacak" dedi.

AK Partili Yildirim Teknolojinin Çocuklar Üzerindeki Olumsuz Etkilerine Dikkat Çekti
AK Parti Genel Baskan Vekili Binali Yildirim, bir dizi programa katilmak için Kastamonu’ya geldi. Ilk olarak Kastamonu Valiligi, Kastamonu Belediyesi ve AK Parti Kastamonu Il Baskanligini ziyaret eden Yildirim, daha sonra Türk Kizilay’in "81 Il 81 Kizilay Anaokulu Projesi" çerçevesinde Kastamonu il merkezinde esi Semiha Yildirim’in himayesinde insa edilen Safizer-Mehmet Karaman Kizilay Anaokulu’nun açilis törenine katildi.

Törende konusan Yildirim, ögrencilerin egitim imkanlarindan daha saglikli yararlanmasi için sinif sayilarinin yüzde 100 oraninda arttirildigina dikkat çekti.

“Ekim ayi içerisinde 200 milyon yardimci ders kitabi daha okullara gönderilecek”

Ekim ayi içerisinde 200 milyon yardimci ders kitabinin daha okullara gönderilecegini belirten Yildirim, “20 milyon ögrencimiz hafta basinda ders basi yapti. ‘20 milyon’ deyip geçmeyelim. Dünyadaki devletlerin 70’inden daha fazla nüfusa sahip. Genç bir ülkeyiz, genç insanlarin var oldugu bir ülkeyiz. Bu da bizim zenginligimiz. Petrolümüz belki az, dogalgazimiz yeni yeni çikiyor ama en kiymetli kaynak beseri kaynaktir, insandir. ‘Insani yücelt ki, devlet yücelsin’ diyen ve 619 yil dünyaya hükmetmis bir ecdadin evlatlariyiz. Hedefimiz, amacimiz, önceligimiz yavrularimizi en güzel sekilde yetistirmek. ’Bir seneyi hedefliyorsaniz tohum ekin, 10 seneyi hedefliyorsaniz agaç dikin, 100 yillari hedefliyorsaniz insan yetistirin’ atasözüyle Çinliler insanlarina nasihat etmisler. Son 20 yilda Sayin Cumhurbaskanimiz liderliginde egitimde hem altyapinin, hem üst yapinin gelistirilmesi için çok ciddi adimlar atildi. Sinif sayisini yüzde 100’ün üzerinde arttirdik. Ögretmen sayisini 500 binden 1 milyon 200 bine çikardik. Ögrencilik yillarimizda 3 ayda kitaplarimizi tamamlayamazdik. Fakat bugün öyle degil, tam 20 milyon ögrenciye yetecek tam 170 milyon ders kitabi okullar açilmadan okullarda hazirdi. Ayrica ekim ayi içerisinde de 200 milyon yardimci ders kitabi daha yine okullara gönderilecek” dedi.



“Teknolojiye, dijitallesmeye karsi evlatlarimizi korumakta zorlaniyoruz”

Kendi ögrencilik döneminde okul öncesi egitim kavraminin olmadigina dikkat çeken Yildirim, “Simdi bakin 3-4 yasinda okul öncesi egitimden bahsediyoruz. Özellikle son 1 yilda 3 yas için okul öncesi egitim yüzde 9’dan yüzde 21’e, 4 yas için okul öncesi egitim yüzde 16’dan yüzde 42’ye, 5 yas için okul öncesi egitim yüzde 100’e erismis bulunuyor. Bu çok güzel bir sey. Benim basbakanlik dönemimde Semiha Hanim’in himayesinde baslatilan bu proje çok mütevazi bir proje. Devletimizin yaptiklarinin yaninda çok küçük. Cumhurbaskanimizla birlikte Türkiye’nin gelecek 100 yilinin ihtiyacini gören altyapi, üst yapi projelerini tamamladik. Avrasya Tüneli, Marmaray, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osman Gazi Köprüsü, Çanakkale Köprüsü, dünyanin en büyük havalimani, OVID Tüneli, 29 bin kilometre bölünmüs yol, 30 tane yeni havalimani ve daha çok projeyi açarken tabii ki heyecanlandik. Fakat bu anaokullarini açarken duydugum heyecan, duydugum mutluluk ve gurur onlarinkinden kat ve kat fazla. Çünkü burada körpe yavrularimiz yetisecek. Burada güzel ülkemizi gelecege tasiyacak nesiller yetisecek. Okul öncesinde kazandiracaginiz aliskanliklar, o evladimizla ömür boyu gidecek. Ne yazik ki teknolojiye, dijitallesmeye karsi evlatlarimizi korumakta zorlaniyoruz. Bu okullarda bir nebze olsun tabletten, cep telefonundan, sanal dünyadan onlari uzaklastirabilirsek ve onlara insan sevgisi, insan sicakligini yasatabilirsek, en büyük kazanimimiz bu olacak. Kizilay, bizim bir buçuk asirdan beri bizim yardim bayragimizi dalgalandiran tarihi bir kurulus. Onun bayragini dalgalandiran, adini tasiyan bir ilim, irfan yuvasinin açilisini yapiyoruz. Okullarimizi yapmaya devam edecegiz. Hayirseverlerimizin de desteklerini bekliyoruz. Aile olarak biz de 81 Il 81 Kizilay Anaokulu Projesi’nin tamamlanmasi için de gayret ediyoruz” diye konustu.



“Sinif basina düsen ögrenci sayimiz su an itibariyla 19’dur”

Yeni açilan anaokulunun hayirli olmasini dileyen Vali Meftun Dalli ise, “Kastamonu’muzda 367 okulumuzdaki 3 bin 152 sinifta 4 bin 736 ögretmenimiz ve 56 bin 854 ögrencimizle 2023-2024 egitim-ögretim yilina basladik. Anaokuluna devam eden ögrenci sayisi ilimiz genelinde 5 bin 132, merkez ilçemizde 2 bin 869’dur. Anaokullarimizda, bu okulumuz da dahil olmak üzere sinif basina düsen ögrenci sayimiz su an itibariyla 19’dur. Il genelinde bütün okullarimizda sinif basina düsen ögrenci sayisi ise 17,75’tir” seklinde konustu.



“2016 yilindan bu yana 60 anaokulunu bitirerek devrettik”

2016 yilindan bugüne 60 Kizilay anaokulunun açilisini yaptiklarini söyleyen Kizilay Genel Baskani Prof. Dr. Fatma Meriç Yilmaz da, “Bugün 81 Il 81 Kizilay Anaokulu Projesi çerçevesinde bir anaokulunu daha tamamlamanin gururu içerisindeyiz. Bizler insallah bu toplum hareketi olarak gördügümüz iyilik duygusunu çocuklarimiza asilamanin da ayrica bir gururunu yasayacagiz. 2016 yilindan bugüne kadar 60 anaokulumuz bitmis ve devredilmis. Bu okullarda 9 bin 600 ögrencimiz egitim görüyor. Okullarin içerisine girip baktiginizda inanilmaz güzel, parildayan gözlerle bakan, birbirleriyle arkadas olmus ve bulunduklari yeri seven çocuklar görüyorsunuz. Anliyorsunuz ki bu çocuklar okula basladiklarinda gerçekten hem basarili olacaklar ama basarili olmanin ötesinde bence büyüdüklerinde, ’Biz Kizilay Anaokulu’nda okumustuk’ diyecekler” ifadelerini kullandi.

“Kendi elimizle dünyayi yasanmaz hale getirip, daha sonra çözüm derdine düsüyoruz”

Kastamonu Belediye Baskani Rahmi Galip Vidinlioglu ise, "Biz kendi elimizle dünyayi içinden çikilmaz ve yasanamaz hale getirip, daha sonra çözüm arama derdine düsüyoruz. Halbuki biz bazi seyleri merkezinde biraksak, çok daha kolay yasanabilir bir dünyaya sahip olacagiz. Onun için yavrularimiz adina bu gelecek dünya tasavvurunu onlara aktarmamiz lazim. Çocuklarda özellikle kisiligin gelisimi ilk birkaç yasta. Sonra ilkokul dönemine kadar küçük rötuslar oluyor. Dolayisiyla onlarin yetisme tarzi çok önemli. Çünkü hedef Türkiye yüzyiliyken, çocuklarimizi da bu yüzyilla uyumlu bir sekilde mutlaka hazirlamaliyiz. Dolayisiyla da bu anlamda da anaokullari çok önemli. Türkiye’de bir ilk olarak Oyuncak Kütüphanesi açtik. Oraya artik oynamadiklari oyuncaklarini bagislasinlar ve baska çocuklar faydalansin diye. Bizim geleneksel oyunlarimizi adapte edip, çocuklarimizi gelecege hazirlamak lazim” dedi.

Safizer-Mehmet Karaman Kizilay Anaokulu’nun yapimina destek veren hayirsever Seda Yildirim da bir ana sinifini daha ögrencilere kazandirmanin heyecani içerisinde olduklarini söyledi.

Konusmalarin ardindan Il Müftüsü Bekir Derin tarafindan dua edildi. Açilis kurdelesinin kesilmesinden sonra Yildirim, ailesi ve diger protokol üyeleri anaokulunu gezerek fidan dikti. Törene Kastamonu Milletvekilleri Halil Uluay ve Serap Ekmekci de katildi.

Kaynak: İHA