Yilin Ilk Zeytin Hasadi Ve Zeytinyagi Üretimi Ayvalik'ta Yapildi

Balikesir Valisi Ismail Ustaoglu, Türkiye’nin en özel zeytinlerinin islendigi, zeytinyagiyla cografi isaret sahibi olan Ayvalik ilçesinde ilk zeytin hasadina katildi.

Yilin Ilk Zeytin Hasadi Ve Zeytinyagi Üretimi Ayvalik'ta Yapildi


Kalitesi tescilli zeytinin ilk hasadinda üreticinin heyecanina ortak olan Vali Ustaoglu beraberinde milletvekilleri Ismail Ok ve Mustafa Canbey, Ayvalik Kaymakami Hasan Yaman ve Il Tarim ve Orman Müdürü Erkan Alkan ile birlikte zeytincilik sektörünün önemli firmalarindan birisini ziyaret etti. Ziyarette yilin ilk erken hasat zeytininin tarladan fabrikaya zeytinyagina olan yolculuguna taniklik edildi. Vali Ustaoglu ve beraberindekiler zeytinleri agaçtan toplayarak, zeytinlerin sepetlere konulmasindan, sikilma islemine geçip yag olmasi arasinda yapilan islemlerle ilgili firma yetkililerinden bilgi aldi. Damak çatlatan lezzetinin yani sira ilk sikim zeytinyaginin adeta bir altin degeriyle sifa kaynagi oldugunu ifade eden Vali Ustaoglu, tarim sehri Balikesir’in zeytin ve zeytinyagi üretiminde bereketli sezon geçirmesi temennisinde bulundu. Vali Ustaoglu, “Ilk zeytin hasadimizi gerçeklestirdik. Balikesir’imiz için, ülkemiz için hayirli olmasini temenni ediyorum. Malumunuz Körfez Bölgemiz bizim zeytin üretiminde çok önemli bir yere sahip. Balikesir genelinde yaklasik 13 milyon bizim zeytin agacimiz var. Insallah bu sezon hasadini baslattigimiz zeytinden beklentimiz bu yil içerisinde de yaklasik 30 bin ton zeytinyagi üretimi bekliyoruz. Tabii bu su demek. Ülkemizin gerek iç piyasasinda gerek ihracatinda zeytinyagi gerçekten çok önemli bir yer tutuyor. Bu yilki bu üretimle beraber ülkemizde bizim ihracatina da zeytinyagimizin çok önemli katki saglayacagina inaniyoruz. Bölgemizdeki çiftçilerimiz için çok önemli bir gelir kaynagi olan bu zeytin hasadinin insallah ilimiz için, bölge halki için ben hayirlara vesile olmasini temenni ediyorum." diye konustu.



Zeytin hasadina katilan AK Parti Balikesir milletvekili Mustafa Canbey “Zeytin hasadinda, hem zeytin üreticileri, hem de isçiler artik tarlalara girdiler. Bugün itibariyle çalismalara basladilar. Bugün bizi de kendi heyecanlarina ortak etmek için buraya davet ettiler. Bizler de geldik.” dedi.



AK Parti Balikesir milletvekili Ismail Ok, Balikesir’in Türkiye’yi doyuran il olduguna dikkat çekerek “Bugün Türkiye’yi doyuran il, Balikesir’imizin Körfez Bölgesi’nde, degerli valimiz ve vekilimiz Mustafa Can Bey’le birlikte protokolümüzün de katilimiyla zeytin hasadini tabiri caizse senlik içerisinde baslattik. Öncelikle üreticilerimize bol bereketli kazançlar diliyorum. Balikesir’de üretilen zeytin ve zeytinyagi, zeytin ürünleri sadece Balikesir’in, Türkiye’nin degil, dünyanin en kaliteli zeytin ve zeytinyaginin üretildigi yerdir. Çünkü bir yanda denizin havasi, Kaz Daglari’nin bol oksijeni, iste su anda oldugu gibi günesi ve bereketli topraklariyla buralarda yetisen zeytin ve zeytin ürünleri, zeytinyagi insanimiz için sagliktir, sifadir.” dedi.

Kaynak: İHA