Tutuklu Sanigin Kardesinden 'Kiskançlik Cinayeti' Iddiasi

Mugla’nin Bodrum ilçesinde 17 yasindaki Gamze Sakallioglu’nun yataginda ölü bulunmasi ile ilgili tutuklanan anne ve babasinin yargilanmasina devam edildi.

Tutuklu Sanigin Kardesinden 'Kiskançlik Cinayeti' Iddiasi
Bodrum Agir Ceza Mahkemesinde görülen ikinci durusmaya tutuklu saniklar Turcen ve Halil Sakallioglu çifti ile kizlari Fatma Köse, ogullari Mefar Sakallioglu ile taraf avukatlari katildi.

Mahkemede olay yerine ilk giden iki 112 Acil Saglik teknisyeni dinlendi. Kadin teknisyen mahkemede verdigi ifadede, “Vakaya gittigimizde bizi amcasi karsiladi. Daha sonra Gamze’nin içeride oldugu odanin kapisi kilitliydi ve kapiyi anne Turcen Sakalliglu anahtarla açti. Kapinin kilitlendigini ilk defa gördüm. Olay yeri bozulmustu. Annesi Turcen Sakallioglu bize kizini ‘yüzüstü buldum’ demisti ancak Gamze sirt üstü duruyordu. Yaptigimiz kontrolde Gamze’nin öldügünü tespit ettik. Jandarma ile beraber yaptigimiz incelemede Gamze’nin gögüs bölgesinde morluk vardi” dedi.

Erkek teknisyen ise, “Odaya girdigimiz sirada amcasinin, kizin basini yaktilar dedigini duydum” seklinde konustu.

Daha sonra Gamze’nin durusmaya katilan 4 arkadasi da ifade verdi. Arkadaslari, olayi sadece çevreden duyduklari kadar bildiklerini dile getirdi.

Kiz kardesinden kiskançlik cinayeti iddiasi

Mahkemede dinlenen Turcen Sakalliglu’nun ablasi G.K. ise, kiz kardesinin kizini öldürdügünü düsündügünü dile getirerek, “Kiz kardesimin kizini öldürdügünü düsünüyorum. Nazli ile telefonda konustugumda eve sürekli bir erkegin girip çiktigini ve kiskançliktan kaynakli cinayet islendigini söyledi.

Yegenim Fatma Köse ise bana bunun bir aile cinayeti oldugunu söyledi.

Geçtigimiz aylarda cezaevinden tahliye olan agabeyim bir dügünde Gamze’yi annesinin dövdügünü ve babasinin sürükledigini söylemis ben daha sonra babasindan da süphelendim” ifadelerine yer verdi.

Taniklarin dinlenmesinin ardindan durusmaya ara verildi.

Verilen bir saatlik arada Turcen Sakallioglu fenalasti. Sakallioglu’na adliyedeki saglik personelleri müdahale etti. Sakallioglu’nun saglik durumu bir süre sonra normale döndü. Mahkeme heyeti, aranin ardindan Turcen Sakalliglu’nun ilk tutuklandigi dönemde ayni kogusta kaldigi 3 tutuklu tanigi, cezaevinden Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) araciligiyla dinledi.

“Turcen, vicdan azabi çekiyordu”

Taniklardan H.U., Turcen’in Sakallioglu’nun kogusta vicdan azabi çektigini ifade ederek, “Esinin kendisini durdurmak için konu kurbani oldugunu biliyoruz. Kocasi ona engel olmaya çalismis ama olamamis. Turcen, ‘esim yeter ki çiksin ben zaten agirlastirilmis müebbet alacagim’ diyordu. Yeniden hamile kalmak istiyordu. ‘Benim artik buradan ölüm çikacak’ diyordu. Turcen cezaevinde kavga ettigi bir kadini bogmaya çalisti, kadini 3 kisi zor kurtardik” diye konustu.

Turcen Sakallioglu’nun cezaevindeki yakin arkadasi tutuklu gizli tanik ise, “Ifadem aynen geçerlidir. Bunun disinda hiçbir sey bilmiyorum. Disarida ailem var, Allah cezasini versin. Benim Turcen’le aramdaki konusma Turcen programa çikmadan önceydi. Programin avukati ziyaretime geldi. Ben Turcen’in ceza almasini isteyerek bir iki husus anlattim. Daha sonra savci çagirdi ve savciya Tuncer’le aramizda geçen tüm konusmalari anlattim” dedi.



Turcen Sakallioglu: “Bana kumpas kuruldu”

Durusmada taraf avukatlarla Gamze Sakallioglu’nun ablasi Fatma Köse ile agabeyi Mefar Sakallioglu da dinlendi. Sanik avukatlari saniklarin adli kontrol sartiyla saniklarin tutuksuz yargilanmalarini talep ederken, müsteki avukatlari saniklarin tutukluluk hallerinin devamini istedi. Kendisine kumpas kuruldugunu ve söylenenlerin yalan oldugunu iddia eden Turcen Sakalliglu, katilin bulunmasini istedi. Mahkeme heyeti, saniklarin tutukluluk hallerinin devamina karar vererek durusmayi 6 Aralik tarihine erteledi.

Mahkeme heyeti, anne Turcen Sakalliglu’nun akil saglinin yerinde olup olmadigina dair Manisa Ruh ve Sinir Sagligi Hastanesi’nden rapor talep etti. Ayrica Turcen Sakalliglu’nun ilk tutuklandigi dönemde ayni kogusta kaldigi kisilerin isim bilgileri talep edildi.
Kaynak: İHA