Trabzon'da Dügünlerde Silah Atma Gelenegi Bir Türlü Bitmiyor

Trabzon’un Sürmene ilçesinde gelin alma merasiminde evden çikan gelinin kardesinin eline silah alarak havaya pes pese ates etmesi "pes" dedirtti.

Trabzon'da Dügünlerde Silah Atma Gelenegi Bir Türlü Bitmiyor
Trabzon’da dügün, nisan, senlik ve festivallerde havaya rastgele ates etme geleneginin önüne geçilemiyor. Trabzon Il Jandarma Komutanligi ekiplerince denetimlere agirlik verilmesine ragmen magandalar havaya rastgele ates etmeye devam ederken, magandalar bu kez kendini Sürmene ilçesinin Yeniay mahallesi Bastimar mevkiinde gösterdi. Dügün öncesi gelin alma merasiminde davul ve zurna esliginde damat, gelinin evinin önüne geldi. O esnada gelin ile birlikte evden çikan günes gözlüklü kardesi eline aldigi tabanca ile havaya pes pese ates etti.

Mesaleler esliginde evden çikan gelini bekleyen çevredeki vatandaslar da tabanca ile havaya ates ederken, gelinin kardesinin elinde tabanca ile yürümesi "Pes" dedirtti. Cep telefonu kamerasina yansiyan görüntülerde bir süre sonra tabancayi birakan gelinin kardesinin horon oynadigi ve çevredeki vatandasin havaya rastgele ates etmeyi sürdürdügü gözlendi.
Kaynak: İHA