Sanat Ve Edebiyatin Yildizlari Bayrakli'da Bulusuyor

Izmir’in Bayrakli Belediyesi tarafindan bu yil ikinci kez düzenlenen Bayrakli Uluslararasi Homeros Edebiyat/Sanat Festivali’nin programi belli oldu. 29-30 Eylül, 1 Ekim tarihlerinde gerçeklesecek festival, birbirinden degerli yerli ve yabanci sanatçilari Izmirli sanatseverlerle bulusturacak. Festival kapsaminda Zülfü Livaneli’ye Homeros Roman/Müzik Onur Ödülü, Ataol Behramoglu’na Homeros Siir Onur Ödülü ve Valeriu Stancu’ya Konuk Yazar Onur Ödülü verilecek. Baskan Serdar Sandal “Bayrakli’yi uluslararasi boyuta tasiyan ve edebiyat-sanat sölenine herkesi bekliyoruz” dedi.

Sanat Ve Edebiyatin Yildizlari Bayrakli'da Bulusuyor


Livaneli ve Behramoglu’na onur ödülü

2. Bayrakli Uluslararasi Edebiyat/ Sanat Festivali bu yil 29-30 Eylül-1 Ekim tarihleri arasinda gerçeklesecek. Direktörlügünü Sair Tugrul Keskin’in üstlendigi festivalin açilis galasi Smyrna Höyügü’nde, sunumlar ve oturumlar Tepekule Kongre Merkezi’nde yapilacak. Festival kapsaminda birbirinden degerli sanatçilar Izmirli sanatseverlerle bulusacak. Söylesiler, siir okumalari, belgesel gösterimleri ve tiyatro oyunlariyla dolu festival kapsaminda, Zülfü Livaneli’ye Homeros Roman/Müzik Onur Ödülü, Ataol Behramoglu’na Homeros Siir Onur Ödülü ve Valeriu Stancu’ya Konuk Yazar Onur Ödülü verilecek. Sunucu Ilker Karagöz’e Homeros Deger Ödülü, Sair Ünal Ersözlü’ye ise Homeros Emek Ödülü takdim edilecek.

Bayrakli sanata doyacak

“Homeros Kentinde” sloganiyla gerçeklesecek olan festival kapsaminda Tarihçi-Yazar Ilber Ortayli ile Sunucu ve Yazar Metin Uca bir söylesi gerçeklestirecek. Levent Üzümcü, Orhan Aydin ve Gülcan Altan’in yer alacagi “Unutma Bizi” isimli tiyatro oyunu sahnelenirken, Nebil Özgentürk’ün Nazim Aramizda belgesel gösterimi de seyirciyle bulusacak. Yazar Nedim Gürsel, Oyuncular Altan Gördüm, Sevinç Erbulak, Tamer Levent, Ercan Kesal, Pelin Batu, Sairler Haydar Ergülen, Turgay Kantürk, Tugrul Tanyol, Emel Irtem, Nilay Özer ve birbirinden degerli onlarca sair, ressam, müzisyen, roman yazari ve oyuncu da söylesiler ile festivalde yer alacak. Festival kapsaminda 40 Resim 40 Homer sergisi de açilacak.

Festival Gala Gecesi’nde Teyfik Rodos, Görkem Ezgi Yildirim, Zeynep Halvasi ve Baris Ince “Edebi Sarkilar Konseri” verecek. 30 Eylül Cumartesi günü Onur Açikhava Tiyatrosu’nda Genis Merdiven, Mikail Aslan ve 1 Ekim Pazar günü Bayrakli Sahil’de Mertcan Titiz, Kardes Türküler konserleri yapilacak.

Programla ilgili detayli bilgiye www.homerosunkentibayrakli.com ve Bayrakli Belediyesi internet sitesi ile sosyal medya hesaplarindan ulasilabilecek.

Bayrakli Belediye Baskani Serdar Sandal, “Izmir’in kalbi Bayrakli’da kent kimligi adina önemli bir deger haline getirdigimiz Uluslararasi Homeros Edebiyat/Sanat Festivalinin ikinci yilinda yine Türkiye ve dünya edebiyatinin, sanatinin önemli isimlerini Bayraklimizda agirlayacagiz. Tarihimizle, dogamizla, turizm ve ticaret potansiyelimizle 3 gün boyunca siir dinletileri, konserler, resim sergisi, tiyatro, belgesel gösterimi ve edebiyat söylesilerini sanatseverlerle bulusturacagiz. Herkesi bu sanat ve edebiyat sölenimize davet ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA