Patili Dostlar Çocuklarin Hayal Gücüyle Resmedilecek

İçel Büyüksehir Belediyesinin düzenledigi ve bu yil 4.’sü düzenlenecek olan Patifest’e özel ‘Benim Dostum’ resim yarismasi düzenleniyor. Ilkokul ve ortaokul ögrencilerinin, patili dostlara olan sevgisinin ana tema oldugu yarismada dereceye giren ilk 3 ögrenci ödüllendirilecek. Ödüller 8 Ekim Pazar günü yapilacak Patifest’te verilecek. Ayrica ilk 10’a giren resimler, Patifest alaninda sergilenecek.

Patili Dostlar Çocuklarin Hayal Gücüyle Resmedilecek
Ögrencilerin evcil ya da sokakta yasayan patili dostlara karsi duygu, düsünce ve hayallerini resim yoluyla anlatacagi yarisma için basvuru, 11-29 Eylül tarihleri arasinda gerçeklestirilecek. Hayvan sevgisi ve merhamet duygusu kazandirmanin amaçlandigi yarismada patili dostlar, çocuklarin gözünden ve hayal gücünden kagitlara yansiyacak.

Yarismaya, İçel genelindeki tüm özel ve resmi ilkokullar ile ortaokullarda egitim gören 1.sinif ile 8.sinif araligindaki ögrenciler katilabilecek. Ilkokullar ile ortaokullar arasinda iki kategoride degerlendirilecek olan yarismaya, her ögrenci bir adet eserle katilim saglayabilecek. İçel Il Milli Egitim Müdürlügünden 2, İçel Büyüksehir Belediyesinden de 1 jüri üyesinin yer alacagi komite, degerlendirmeyi 2-4 Ekim 2023 tarihleri arasinda gerçeklestirecek.

Yarismada birinci olan ögrenciye bisiklet ve sinema bileti, ikinciye akilli kol saati ve sinema bileti, üçüncüye ise resim seti ve sinema bileti hediye edilecek. Ayrica tüm katilimcilara ücretsiz Tarsus Doga Parki ziyareti olanagi taninacak.
Kaynak: İHA