Mardin'de Turizm Sektöründe Sonbahar, Kis Hazirligi

Mezopotamya’nin kadim sehirlerinden biri olan Mardin köklü geçmisi ve zengin kültürel degerleriyle turistlerin ugrak noktasi olmaya devam ediyor. Turizm sektörü, hareketli geçen yaz sezonun ardindan kisa hazirlaniyor. Turizmciler yaz sezonunun bitmesine yakin kis aylarina hazirlaniyor. Kis sezonun yogun geçmesini bekleniyor.

Mardin'de Turizm Sektöründe Sonbahar, Kis Hazirligi
Turizm Isletmeleri Baskani Aslan Pasaoglu kis sezonunda yogunluk beklediklerini ifade etti.

Pasaoglu, "Mardin turizmi gün geçtikçe daha ileriye dogru genisliyor. Malum kültür turizmi oldugu için ilkbahar ve sonbaharda bir sezonumuz var. Su an yogunluk oluyor ama biz turizmciler olarak bu sezonu daha genisleterek 12 aya sigdirmaya çalisiyoruz. Daha fazla turist gelmesini saglayacagiz" dedi.

Turist çekmek için çesitli etkinlikler yapilacagini belirten Pasaoglu, "Bazi etkinliklerimiz olacak. Çesitli festivalimiz var. Uluslararasi Kültür Festivali geçen burada gerçeklesti, bu yil Kasim ayinda yine tekrarlayacagiz. Uluslararasi aktivistler birligi ile Mardin’de sahmeran sanat bulusmalari icra edecegiz. Yurt disindan yaklasik 60-70 aktivist ve sanatçi gelecek. Burada birtakim etkinliklerimiz olacak. Bu etkinlikler Mardin’in tanitimi ile ilgili önemli etkinlikler. Survivor Meksika çekimlerinin de Mardin’de yapilmasi Mardin’e büyük bir katki oldu" seklinde konustu.

Yaz sezonu tam anlamiyla istedikleri gibi geçmedigini söyleyen Pasaoglu, "Ülke olarak bir deprem yasadik. Depremden dolayi bir azalma oldu. Yaz sezonu istedigimiz gibi geçmedi. Hava sicakligindan oldugu için turistler de azinlikta oldu. Eylül ekim kasim ayi yogun olarak rezervasyonlariniz var. Iyi olacagini düsünüyoruz. Mardin’in en büyük avantaji deniz olamadigi için kis ayinda hava çok soguk olmuyor. Burada havanin kuru olmasindan dolayi insanlar rahatsiz olmuyor. Bu da bizim için bir avantajdir. Tabii kültür turizm sehri oldugu için insanlar da gezip görmeyi geliyorlar o açidan da sansliyiz" diye konustu.

Kaynak: İHA