Köy Evlerinin Teslimi Için Geri Sayim Basladi

Yüzyilin felaketi olarak adlandirilan Kahramanmaras merkezli depremlerden en çok etkilenen yerlerden Gaziantep’in Nurdagi ilçesinde köy evlerinin insasinda sona gelindi.

Köy Evlerinin Teslimi Için Geri Sayim Basladi
Kahramanmaras merkezli 2 büyük deprem 11 ilde büyük çapli yikima sebep oldu. Depremden en çok etkilenen ilçelerden biri de Nurdagi oldu. Yüzyilin felaketinin ardindan depremzede vatandaslarin barinma ihtiyaçlarini gidermek üzere çalisma baslatan Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi, Toplu Konut Idaresi Baskanligi (TOKI), Villalari aratmayan görünümü ve alt yapi üstünlügüyle görenleri kendine hayran birakan köy evleri için insa çalismalarini hiz kesmeden devam ediyor. Toplamda 7 köy ve 310 adet köy evleri projesinde sona gelinerek yüzde 70’inin tamamlandigi köy evlerinde alt yapi çalismalarina da geçildigini belirten Akan Bilir, köy evlerinde alt yapi çalismalarina baslandigini ifade etti.



“Keyifle yasanacak bir yasam ortami hazirlaniyor”

Köy evleri Insaatlari Saha Sefi Akan Bilir, “Su an toplam 7 köyde 310 köy evi yapmaktayiz. Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi tarafindan yapilmaktadir. Suan bulundugumuz Gedikli köyünde toplam 47 tane ev ve 10 tanede ahir bulunmakta. Evler 3+1 ve 5 ayri tipte olusturuldu. Standart tek tip halinde olusturulmadi. Depremzede vatandaslarimiza keyifle yasanacak bir yasam ortami hazirlaniyor” dedi.



“Köy evleri 9 siddetindeki depreme dayanikli”

Köy evlerinin depreme dayanikli oldugunu belirten Bilir en kisa sürede teslim edeceklerini söyleyerek, "Insaat alaninda 2 vardiya olarak çalisiyoruz. En kisa sürede teslim etmek için fazlasiyla hizli çalisiyoruz. Dedigim gibi en kisa sürede teslim etmeye baslayacagiz. Çok bir zamanimiz kalmadi. Mesela Gedikli ve Mesthöyük’te kaba insaatlar bitti. Çevre düzenlemeleri de bittikten sonra teslimatini yapacagiz. Toplam 310 köy evlerinin yüzde 70’i tamamlandi diyebiliriz. Depreme dayanikli bu binalar karkas olarak, statik olarak çözülmüstür. Radye temel üzerine betonarme olarak yapildi. 9 siddetindeki depreme dayanikli olarak hesaplanmistir” ifadelerini kullandi.

“Köy evleri villalar ile es deger güzellikte”

Evlerin villalari aratmayan görünümü ve alt yapi üstünlügüyle sehirden köye geçislerin hizlanacagina deginen Bilir, “Daha önce de söyledigim gibi sehirler yasam olarak çok saglikli degil. Bu köyler sehirlere de yakin oldugu için insanlar buralara yasamaya gelecek. Köylerimizde ter temiz hava var. Sehirden köylere geçis hizlanacaktir. Villa olarak yapilan yerleri gezerseniz onlarla es deger oldugunu hatta alt yapi ve dizayn olarak üstün taraflarini da rahatlikla görebilirsiniz” diye konustu.

Kaynak: İHA