Fare Zehri Verdigi Sevgilisini Bogarak Öldüren Zanli, Ilk Ifadesini Kabul Etmedi

Denizli’de birlikte yasadigi yabanci uyruklu sevgilisini ellerini koli bandiyla, ayaklarini da plastik kelepçeyle baglayip fare zehri verdikten sonra is dönüsü bogazini sikarak öldüren ve cesedini battaniyeye sarip el arabasiyla araziye atan zanli, kendisine yardim eden arkadasi ile yargilandigi mahkemede ilk ifadesini kabul etmeyerek kadinin intihar ettigini iddia etti.

Fare Zehri Verdigi Sevgilisini Bogarak Öldüren Zanli, Ilk Ifadesini Kabul Etmedi
Pamukkale ilçesine bagli Fatih Mahallesi’nde 11 Ekim 2022 tarihinde bos arazide elleri koli bandiyla, ayaklari plastik kelepçeyle baglanip battaniyeye sarili halde atilan Nadia Nori’nin (30) cesedi bulundu. Sorusturmada Nadia Nori’nin kendisinden 8 yas küçük sevgilisi Sabour Sakhizadeh (21) tarafindan fare zehri verildikten sonra is dönüsü bogazinin sikilarak öldürüldügü, cesedin el arabasiyla battaniyeye sarili halde yaklasik 2 kilometre tasindiktan sonra yol kenarina atildigi ortaya çikti. Cinayeti itiraf eden Sakhizadeh, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Sahsin müebbet hapis cezasi talebiyle 3. Agir Ceza Mahkemesinde yargilanmasina baslandi. Gözaltina alinirken suçunu itiraf eden Sabour Sakhizadeh, durusmada sevgilisinin intihar ettigini iddia ederek, ilk ifadesini baski altinda verdigini, cesedi ise panikle attigini söyledi.



Cesedin tasinmasina yardim eden yasi küçük N.K. (16) ise, süphelinin kendisini demir tasima bahanesiyle kandirdigini, yolda bekçilerin kendilerini durdurdugunu ve el arabasinda malzeme tasidiklarini söyledikten sonra yola devam ettiklerini, içinde ceset oldugunu bilmedigini söyledi.

Hakim Sakhizadeh ve N.K.’nin tutuklugunun devamina ve beklenen raporlar çerçevesinde durusmanin ertelenmesine karar verdi.

Agirlastirilmis müebbet istendi

Denizli 3. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen davanin üçüncü durusmasinda tutuklu yargilanan saniklar Sabour Sakhizadeh (21) ve N.K. (16) ile avukatlar hazir bulundu. Sanik Sakhizadeh, gözaltina alindiginda cinayeti itiraf etmesine ragmen polise verdigi ifadelerin baski altinda alindigini, gerçegi yansitmadigini, Nadia Noori’nin fare zehriyle intihar ettigini öne sürerek beraatini istedi. Savcilik, esas hakkindaki mütalaasinda sanigin genç kadinin yemegine öldürme kasti ile fare zehri koydugunu belirterek agirlastirilmis müebbet hapis ile cezalandirilmasini istedi.

Dava ileri tarihe ertelendi

Mütalaada cesedin tasinmasina ve delillerin yok edilmesine yardimci oldugu gerekçesiyle 16 yasindaki N.K.’nin da suçun islenmesine ve delillerin yok edilmesine yardim etmek suçlamasiyla cezalandirilmasi talep edildi. Mahkeme heyeti, Sakhizadeh ve suça sürüklenen N.K.’nin tutukluluk hallerinin devamina karar vererek durusmayi 3 Ekim’e erteledi.
Kaynak: İHA