Enkazlardan Çikarilan 'Siyah Beyaz' Fotograflar Sahiplerini Bekliyor

Kahramanmaras’ta meydana gelen yikici depremler sonrasi enkazlardan çikarilan siyah beyaz fotograflar sahiplerini bekliyor.

Enkazlardan Çikarilan 'Siyah Beyaz' Fotograflar Sahiplerini Bekliyor
11 ili etkileyen depremlerde 40 binden fazla bina yikilmis, 50 bin kisi hayatini kaybetmisti. Depremin simgelerinden biri haline gelen Ebrar Sitesi yakininda olusturulan Enkaz Kafe, depremde hatiralarin biriktirildigi adres oldu. Deprem sonrasi enkazlardan çikarilan fotograf albümleri, kafeyi olusturan Mehmet Yalçin’a teslim ediliyor.

Kendisine gelen fotograflari enkazlardan sag olarak kurtulanlar varsa onlara yoksa da hayatini kaybedenlerin yakinlarina teslim etmek istedigini söyleyen Yalçin, “Su an siyah beyaz fotograflarimiz var. Biz kendi evimizde fotograflarimizdan bir parça dahi kaybolmamasi için özen gösteriyorsak, buradaki esyalari da o sekilde sakliyoruz. Fotograflari gelip alabilirler. Sizin vesilenizle ailelere ulasabiliriz. O yüzden fotograflari sakliyoruz. Kahramanmaras halkimizin gelip burayi görmelerini istiyorum. Ben de Kahramanmaras’a bir katkida bulunmak için kendi çabamla, imkanlarimla en azindan deprem sonrasinda fotograflarini toplayip acilarini unuttuklari bir gün hatiralarini tekrardan vermek için öyle bir düsünceyle bu ise kalkistim. Hepsi yikilan enkazlardan alindi bu fotograflarin. Ailelerin esyalarinin hiçbirini çöp olarak görmedik. Hepsinin manevi degeri çok yüksek” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA