Ege Yas Meyve Sebze Ihracatçilari Birligi Baskani Uçak Açiklamasi 'Kalintisiz Ve Kaliteli Üretim Temel Sartimiz'

Aydin’in Kusadasi ilçesinde Akdeniz Meyve Sinegi mücadelesi için Tuzak Dagitim töreninde konusan Ege Yas Meyve Sebze Ihracatçilari Birligi Baskani Hayrettin Uçak, “Kalintisiz ve kaliteli üretim temel sartimiz" diye konustu.

Ege Yas Meyve Sebze Ihracatçilari Birligi Baskani Uçak Açiklamasi 'Kalintisiz Ve Kaliteli Üretim Temel Sartimiz'


Aydin Il Tarim ve Orman Bakanligi ile Ege Ihracatçilar Birlikleri tarafindan Davutlar Mahallesi’nde düzenlenen Akdeniz Meyve Sinegi Kitle Yakalama Tuzaklari Dagitim Töreni düzenlendi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan protokol konusmalarina geçildi.

Programin açilis konusmasini yapan Kusadasi Ilçe Tarim Müdürü Gürsel Dogan, Akdeniz Meyve Sinegi ile mücadelenin büyük önem tasidigini ve bu konuda biyolojik tuzaklarin dagitildigi bir törende bulunduklarini ifade etti.



Aydin Il Tarim ve Orman Müdürü Ahmet Ökdem konusmasinda, Aydin’da turunçgil üretiminin 45 bin dekarlik bir alanda gerçeklestigini ve rekoltenin bu yil iyi seviyede oldugunu söyledi.

Ayrica, biyokültürel ve biyolojik mücadelenin önemine vurgu yaparak, Ege Ihracatçilar Birligi’nin temin ettigi 5 bin adet tuzak ve bakanlik araciligiyla alinan 10 bin adet toplama poseti dagitimi gibi önlemlerle kalintisiz ürünlerin pazara ulastirilmasinin hedeflendigini belirtti.



Baskan Uçak: “Kalintisiz ve kaliteli üretim temel sartimiz"

Ege Yas Meyve Ihracatçilar Birligi Baskani Hayrettin Uçak, “Bizler hem üreticilerimiz hem de ihracatçilarimizla siklikla bir araya geliyoruz. Son yillarda yaptigimiz toplantilarin ana gündem konusu kalintisiz üretim konusu üzerine yogunlasiyoruz. Bizim üretim ve ihracatta basari için temel sartimiz var, kalintisiz ve kaliteli üretim. Bunun için de biyoteknik mücadelenin kritik bir rolü var. Ege bölgemizin bir çok ilinde topyekun bir mücadele içindeyiz. Özellikle üreticilerimizin bilgili bir sekilde bu mücadeleyi sürdürmesi bizim için çok önemli. Bu sene üreticilerimize dagitmis oldugumuz tuzaklarin hayirli ve bereketli bir sezon getirmesini yüce rabbimden diliyorum. Türkiye’de 55 milyon ton sebze ve meyve üretiliyor. Bu üretilen ürünlerin pandemi döneminde ne kadar önemli oldugunu bir kez daha anlamis olduk. Dünyada narenciye üretiminde sekizinci siradayiz. Ihracatinda ise dördüncü siradayiz ve umuyorum ki önümüzdeki yillarda insallah birinci sirayi aliriz. Ülkemizdeki verim artisini firsata çevirebilmemiz için hem üretimde hem ihracatta daha üst basamaklara yükselmek için hep birlikte çalismaya devam edecegiz. Biyoteknik mücadelemize verdikleri desteklerden dolayi basta bakanlarimiz olmak üzere tüm destek veren herkese tesekkür ediyorum” dedi.



Konusmalarin ardindan hazirlanan tuzaklar programa katilanlar tarafindan agaçlara asildi.

Programa, Ege Zeytin ve Zeytinyagi Ihracatçilar Birligi Baskani Davut Er, Ege Yas Meyve Sebze Ihracatçilar Birligi Baskani Hayrettin Uçak, Il Tarim Müdürü Ahmet Öktem, Kusadasi Ilçe Tarim Müdürü Gürsel Dogan ve üreticiler katildi.

Kaynak: İHA