Balikesir Büyüksehrin Arama Kurtarma Ekibi Libya'da

Sel felaketi nedeniyle 6 binden fazla insanin hayatini kaybettigi 10 binden fazla kisinin de kayboldugu Libya’ya, Balikesir Büyüksehir Belediyesi üç araç ve 10 kisilik arama kurtarma ekibi gönderdi.

Balikesir Büyüksehrin Arama Kurtarma Ekibi Libya'da
Libya’da yasanan sel felaketinin yaralarini sarmak için Balikesir Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Baskanligi bölgeye arama kurtarma ekibi sevk etti. Orta Akdeniz’de etkili olan ve 10 Eylül’de Libya’nin dogusunu vuran "Daniel" firtinasi, Bingazi, Beyda, Merc, Suse ve Derne kentlerinde sel felaketine neden olmustu. Libya resmi ajansi LANA’nin açiklamasina göre en son Derne sehrinde selde ölenlerin sayisinin 6 bine çiktigi, 10 binden fazla kisinin de kayip oldugunu duyurulmustu. Bunun üzerine Balikesir Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Baskanligi 10 kisilik arama kurtarma ekibi, bir adet itfaiye araci, bir adet hizli ulasim araci, çöp konteyneri, içerisinde arama kurtarma çalismalarinda kullanilacak kritik malzeme ve ekipmandan olusan bir kamyon gönderdi. Izmir’den gemiyle yola çikan ekibin cumartesi günü öglen saatlerinde Libya’da olmasi bekleniyor.

7/24 afetlere haziriz

Dünya’da son yillarin en büyük sel felaketi Libya’da yasandigini belirten Itfaiye Daire Baskani Halil Yilmaz, “Balikesir Büyüksehir Belediye Baskanimiz Yücel Yilmaz’in talimatiyla bir öncü ekip hazirladik. Bu ekibimiz içerisinde üç yildizli dalgiç, arama - kurtarma egitimli 10 personel, 3 araç ve 52 kalem müdahale arama kurtarma çalismalarinda kullanilacak kritik malzeme ve ekipmandan olusuyor. Afet bölgesinden aldigimiz bilgiler dogrultusu içinde bir talep durumu için planlamamizi hazirliklarimizi yaptik. Balikesir Büyüksehir Belediyemiz 7/24 haziriz afetlere hazirdir” dedi.

Kaynak: İHA