Arnavutköy'de Hafriyat Alimi Esnasinda Bina Kaydi

Arnavutköy’de insaat çalismasi esasinda alinan hafriyat, yanda bulunan baska bir binanin kaymasina neden oldu. Kayan bina bosaltilarak mühürlendi. Tedbir amaçli insaat çalismasi durdurulurken, tehlike olusturabilecek alanlar da bariyerler ile kullanima kapatildi. Yapilacak inceleme sonucunda binanin yikilip yikilmayacagina karar verilecegi ögrenildi.

Arnavutköy'de Hafriyat Alimi Esnasinda Bina Kaydi


Fatih Caddesi üzerinde bulunan bir santiye alaninda dün hafriyat alimi yapildigi esnada yan tarafta bulunan binanin kaydigi fark edildi. Yanindaki apartman ile bitisik olan binanin yaklasik 10 cm ayrilmasi nedeniyle vatandaslar tarafindan belediye ekiplerine haber verildi.

Olay yerine gelen ekipler tedbir amaçli daireleri ve bir isyerini mühürleyerek girisleri yasaklarken insaat çalismasi da durduruldu. Ekipler tehlike olusturabilecek alanlara giris yapilmasini engellemek için demir bariyerlerle güvenli alan olusturdu.

Öte yandan belediye ekipleri tarafindan yapilacak inceleme sonucunda binanin yikilip yikilmayacagina karar verilecegi ögrenildi.

“Tedbir amaçli mühürlendi”

Olayi anlatan esnaf Mustafa Çakir, “Burada hafriyat alinirken açildi. Yan tarafta bir insaatta hafriyat alindiktan sonra açilma oldu. Komsuyla aramizi açtilar yani. Dairelerde herhangi bir zarar yok, sorduk bir çatlama olmadigi söyleniyor. Biz açilinca fark ettik. Su anda tedbir amaçli mühürlendi bina. Belediye kararina göre yikilip, yikilmayacagi belirlenecek” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA