Apartman Yönetimi Ile Is Yeri Sahibi Arasinda 'Perde Duvar' Tartismasi

Adana’da deprem sonrasi önce ‘orta hasarli’, sonra da ‘az hasarli’ raporu verilen apartmanda oturan vatandaslar ile is yeri arasinda ‘perde duvar yikimi’ tartismasi yasandi. Is yeri sahibi perde duvari yikmadigini, sadece sonradan yapilan briketleri kirdigini iddia etti. Son karari Seyhan Belediyesi verecek.

Apartman Yönetimi Ile Is Yeri Sahibi Arasinda 'Perde Duvar' Tartismasi
Kahramanmaras merkezli depremlerde Adana’da binlerce binaya agir hasarli raporu verilirken, on binlerce binaya ise orta ve az hasarli raporu verildi.

Merkez Seyhan ilçesine bagli Namik Kemal Mahallesi’nde bulunan Abdurrahim Gizer Apartmani’na da önce orta hasarli raporu verildi ancak daha sonra yapilan itirazlar sonucu rapor az hasarliya çevrildi. Geçtigimiz hafta ise iddiaya göre apartmanin altindaki is yerini bir oto tamircisi kiraladi. Tamirci iddiaya göre dükkaninda tadilat yaparken apartman sakinleri, ‘Perde duvari yikiyorsun’ diyerek tepki gösterdi. Bunun üzerine apartman sakinleri ile tamirci arasinda tartisma yasandi. Apartman yönetimi imza toplayarak durumu Seyhan Belediyesi’ne bildirdi.

‘Korkuyoruz’ diyerek tepki gösterdiler

Daha önce de apartmanlarinin altinda bulunan bir marketin kolonu kesmesi nedeniyle tedirgin olduklarini belirten apartman sakinleri, tekrardan oto tamircisine gidip durumu anlatarak, korktuklarini dile getirdi. Ancak taraflar arasinda yine tartisma yasandi ve oto tamircisi yine perde duvari yikmadigini öne sürdü.

"Apartman ve yönetimin haberi yok"

Ihlas Haber Ajansi’na konusan apartman sakinlerinden Cuma Menekse, “Yönetim olarak imza toplayip bu is yerini defalarca uyardik. Imza toplayip Seyhan Belediyesi’ne basvurduk ancak yine de bir sey elde edemedik. Adamlar göz göre göre perde duvari yikiyor. Orasi perde duvari. Hiçbir sekilde apartman ve yönetimin haberi yok. Binamizin huzurlu olmasini istiyoruz. Burasi tamirhane olamaz. Bizim otoparkimiz kimsenin is yeri olmaya müsait degil. Çok korkuyoruz, evimizde uyuyamiyoruz” dedi.

Apartman yöneticisi Resul Yilmaz ise kendisinin haberi olmadigini söyledi.

Yilmaz, “Bizim perde duvarin yikildigindan haberimiz yoktu, dün gördük. Kimse buranin tamirhane olmasini istemiyor” diye konustu.

Is yeri sahibi Mehmet Ali D. ise yikilan bölümün perde duvari olmadigini, sonradan yapilan briket duvar oldugunu söyledi.

Taraflar arasindaki son sözü Seyhan Belediyesi söyleyecek.
Kaynak: İHA