Alman Turistler Bayburt'a Hayran Kaldilar

Almanya’dan bisikletleriyle yola çikan, Türkiye’ye pedal çevirerek gelen 4 kafadar gezgin, gezi amaçli geldikleri Bayburt’ta mola verdiler. Jannik Westerholz, Kai Gilbrich, Anna Arndt ve Karl Arndt isimli gençler, Bayburt’un dogasina, havasina, yemeklerine hayran kaldiklarini ifade ederek, Türkiye’nin birçok ilini gezeceklerini, buradan da Artvin’e dogrul yol alacaklarini söylediler.

Alman Turistler Bayburt'a Hayran Kaldilar
Bayburt’un sakin, huzurlu, havasinin temiz oldugunu kaydeden 23 yasindaki Jannik Westerholz, bu nedenle Bayburt’u çok sevdigini vurguladi. Bununla birlikte Türkiye’nin en büyük 3’üncü kalesi olan Bayburt Kalesinin görkemli haline hayran kaldigini sözlerine ekleyen Westerholz, gezi rotalarini tamamladiktan sonra Almanya’ya döneceklerini, baska tarihlerde arkadaslariyla birlikte yeniden Türkiye’ye geleceklerini, Türkiye’nin çok güzel bir ülke oldugunu ifade etti.

Sehir merkezinden bisikletleriyle geçen Alman turistlere merakli gözlerle bakan Bayburtlular, "Bayburt’a hos geldiniz, karniniz aç mi?" diyerek misafirperverlikliklerini gösterdiler. Gördükleri sevgi karsisinda saskinliklarini gizleyemeyen Alman turistler Bayburtlulara tercüman araciligiyla tesekkür ederek, sükranlarini sundular. Türkiye’nin birçok ilinde insanlarin kendilerine sevgi gösterisinde bulundugunu kaydeden, Westerholz, "Türkiye çok güzel, insani çok misafirperver bizi gören herkes bizimle çok güzel ilgileniyor, hepsine çok tesekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA