ABD'den Rusya'nin Ukrayna'yi Isgaliyle Baglantili 150'Den Fazla Kisi Ve Kurulusa Yaptirim

ABD Disisleri Bakanligi ve Hazine Bakanligi tarafindan Rusya’nin Ukrayna’yi isgaliyle baglantili 150’den fazla kisi ve kurulusa yaptirim uygulandi.

ABD’nin Rusya’ya yönelik yaptirimlari devam ediyor. ABD Disisleri Bakanligi ve Hazine Bakanligi tarafindan Rusya’nin Ukrayna’yi isgaliyle baglantili 150’den fazla kisi ve kurulusa yaptirim uygulandi.

Disisleri Bakanligi tarafindan yapilan yazili açiklamada, söz konusu yaptirimlar ile ABD hükümetinin Rusya’nin yaptirimlari delmesine yardim eden, Rusya’nin Ukrayna’yi isgaline destek olan ve Rusya’nin enerji üretimi kapasitesini artirmasina ve ihracatini destekleyen kisi ve kuruluslari hedef aldigi ifade edildi. Açiklamada, “ABD ile müttefikleri ve ortaklari, Rusya’nin kiskirtilmamis, haksiz ve yasadisi savasi karsisinda Ukrayna’yi desteklemek konusunda birlesiyor. Ne kadar sürerse sürsün Ukrayna’nin yaninda olacagiz” denildi.

Yaptirim listesinde Rus kuvvetleri tarafindan Ukrayna’da kullanilan Kalibr seyir füzesi de dahil olmak üzere, Rus silah sistemlerini üreten ve onaran çok sayida kurulus ile Rus oligark da yer aliyor.

“ABD, Rusya’nin askeri tedarik zincirlerini hedef almaya devam ediyor”

ABD Hazine Bakani Janet L. Yellen yaptigi açiklamada, "Bugünkü yaptirimlarla ABD, Rusya’nin askeri tedarik zincirlerini hedef almaya ve Putin’i Ukrayna’ya karsi barbarca savasini sürdürmek için ihtiyaç duydugu ekipman, teknoloji ve hizmetlerden mahrum birakmak için çalismasina devam ediyor. Ayrica isgalden ve Kremlin’e yakinligindan çikar saglayan kisi ve kuruluslarin sorumlu tutulacagini da açikça belirttik. Bugünkü eylemler, Putin’in oligarklarina agir maliyetler yükleme konusundaki küresel gücümüzü gösteriyor” dedi.

Kaynak: İHA