ABD Baskani Biden'in Oglu Hunter Biden'a 3 Federal Suçlama Yöneltildi

ABD Baskani Joe Biden’in oglu Hunter Biden, federal düzeyde atesli silah satin alirken üç kez yalan söylemekle suçlandi. Söz konusu suçlamalarin ardindan ABD’de ilk kez görevdeki bir baskanin çocugu cezai kovusturmaya tabi oldu.

ABD Baskani Biden'in Oglu Hunter Biden'a 3 Federal Suçlama Yöneltildi


ABD Baskani Joe Biden’in oglu Hunter Biden’a federal suçlamalar yöneltildi. ABD’nin Delaware eyaletindeki ABD Bölge Mahkemesine Özel Yetkili Savci David Weiss tarafindan sunulan iddianame ile Hunter Biden, federal düzeyde atesli silah satin alirken üç kez yalan söylemekle suçlandi. Iddianamede, Hunter Biden’in Ekim 2018’de Delaware’deki bir silah magazasindan Colt Cobra model bir silah satin aldigi sirada federal olarak doldurulmasi zorunlu olan formlarda uyusturucu kullanicisi oldugu hakkinda yalan söyledigi ifade edildi. Iddianamede, Hunter Biden’in vergi ihlalleri ilgili herhangi bir suçlama ise yer almadi. ABD federal yasalarina göre, uyusturucu kullanicisiyken bu tür belgeler üzerinde yalan söylemek veya atesli silah bulundurmak suç olarak tanimlaniyor.

Hunter Biden ve savcilar arasindaki savunma anlasma basarisiz olmustu

Geçtigimiz Temmuz ayinda Hunter Biden, 2017 ve 2018 yillarinda vergilerini zamaninda ödemedigi için iki kabahatle suçlanacagi ve yasadisi atesli silah bulundurdugunu itiraf edecegi bir savunma anlasmasi, ABD Bölge Mahkemesi Hakimi Maryellen Noreika’nin "anlasmayi onaylayamayacagini" söylemesi üzerine basarisiz olmustu.

Söz konusu suçlamalarin ardindan ABD’de ilk kez görevdeki bir baskanin çocugu cezai kovusturmaya tabi oldu.

Biden hakkinda azil sorusturmasi açilmisti

ABD Temsilciler Meclisi’nin Cumhuriyetçi Baskani Kevin McCarthy, geçtigimiz Sali günü Baskan Biden hakkinda resmi bir azil sorusturmasi açilmasi çagrisinda bulunmus, “Geçtigimiz birkaç ay içerisinde Temsilciler Meclisi’ndeki Cumhuriyetçiler, Baskan Biden’in aile sirketine yönelik çesitli ciddi ve inandirici iddialar ortaya koydular” ifadelerini kullanmisti. McCarthy, söz konusu sorusturmanin Biden hakkindaki “görevi kötüye kullanma, adaleti engelleme ve yolsuzluk” iddialarina odaklanacagini belirtmisti.
Kaynak: İHA