Sürgü Pinarbasi Parki Hizmete Açildi

Malatya Büyüksehir Belediyesi Park Bahçeler Dairesi Baskanligi tarafindan Dogansehir ilçesi Sürgü Mahallesi’ne yapilan ‘Sürgü Pinarbasi Parki’nin açilisi Gürkan’in katilimi ile gerçeklestirildi. Gürkan, parkin yapiminda emegi geçen herkese tesekkür etti.

Sürgü Pinarbasi Parki Hizmete Açildi
Malatya’nin Güneyine açilan Adiyaman, Kahramanmaras, Adana, Gaziantep baglanti yolu üzerindeki Sürgü Mahallesi’nde bulunan park, toplam 12 bin metrekare alandan olusuyor. Ayrica parkin içerisinde 4 adet kamelya, 10 adet piknik masasi, 10 adet dekoratif çöp kovasi, 12 adet oturma banki, 2 adet ahsap köprü, 118 adet boylu agaç- süs bitkisi, 3 adet yüksek aydinlatma, sadirvanlar ve lavabolar bulunuyor.

Sürgü Mahalle Muhtari Tamer Aktas, “Sürgü Mahalle’miz, Malatya’nin Güneydogu’ya açilan bölgesi ve yol üstü olmasi münasebetiyle Sayin Selahattin Gürkan Baskanimizdan, insanlarimizin çok ugradiklari bir noktada, insanlarimizin yolculuk esnasinda durup namazini kildigi, dinlendigi yerde bir yesil alan istedik. Baskanimiz sag olsun yine sözünü tuttu. Baskanimiz söz verdi mi, yerine getiriyor. Çok mükemmel bir tesis kurdu” diyerek, Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan’a tesekkür etti.

Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan’in girisimleri ile Dogansehir ilçesi Sürgü Mahallesi’ne kazandirilan Sürgü Pinarbasi Parki’nin Sürgülü vatandaslara hayirli olmasini temenni eden Dogansehir Belediye Baskani Durali Zelyurt, “Sürgü Mahallesi’ne disaridan gelen, karayolumuz üzerinden yolculuk eden insanlarin ugrak yeridir. Sürgü Çarsi Cami, insanlarimizin gelip ibadetlerini yaptigi, dinlendigi bir yer. Büyüksehir Belediye Baskanimiz Sayin Selahattin Gürkan’in girisimleri, Park Bahçeler Daire Baskanligi’na verdigi talimatlar sonucu ve ilçe belediyesi olarak biz de gerekli katkilari sunarak, cami etrafina yesil alan olusturmak suretiyle Sürgülü hemserilerimize bu hizmeti kazandirmis bulunmaktayiz. Bu yesillendirmede, agaçlandirmada, aydinlatmada çok büyük emekleri olan Büyüksehir Belediyemize ve bu katkilari sunan personeline çok tesekkür ediyorum. Bu hizmetin Dogansehir’e, Sürgü’ye ve Malatya’miza hayirli olmasini temenni ediyorum” dedi.

AK Parti Il Baskani Namik Gören ise, “Büyüksehir Belediye Baskanimiz ve Dogansehir Belediye Baskanimizin katkilariyla güzel bir mesire ve park alani olusturulmus. Bunun açilisini, halkin kullanimina sunulusunu beraber gerçeklestiriyoruz. Yol üzerinde olmasi hasebiyle de yoldan gelip geçenlerin güzel dinlenecekleri ugrak bir yer olmus. Sayin Büyüksehir Belediye Baskanimiza, Dogansehir Belediye Baskanimiza ve kiymetli çalisanlarina tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Büyüksehir Belediyesince Dogansehir ilçesine birçok yatirimin gerçeklestirildigini belirten AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, “Büyüksehir Belediyemize tesekkür ediyoruz. MASKI’nin, Sürgü’de 17 kilometreden su getirdigini ve büyük bir depo yaptigini, alt yapisini gerçeklestirdigini ve istinat duvarlariyla beraber ciddi yatirimlar oldugunu da belirtmek istiyorum. Sürgü’ye gerek Büyüksehir Belediyemiz gerek Dogansehir Belediyemiz gerekse de merkezi hükümet vasitasiyla ciddi yatirimlar yapiyoruz. Bir yandan kanallarimizi rehabilite ederken bir yandan da MASKI ile içme suyu problemini ortadan kaldirdik. Emegi geçenlere ayri ayri tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

Sürgü Pinarbasi Parkinda emegi geçen herkese tesekkürlerini ifade eden Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, “Bir dizi açilislari gerçeklestirmek için bugün Sürgü ilçemizdeyiz. Sürgü Çarsi Cami’mizin hemen yaninda bulunan yaklasik 12 dönümlük çevre düzenlenmesi, park, sadirvan, isiklandirma, banklar, kamelyalar ve sosyal alanlarin oldugu bir yapi Büyüksehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Baskanligi tarafindan gerçeklestirildi.

Burada emegi geçen muhtarimiza, Dogansehir Belediye Baskanimiza, Büyüksehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Baskanligimiza ve emegi geçen bütün personele tesekkür ediyorum, bu hizmetlerin de Sürgülü kardeslerimize ve buradan geçen yolcularimiza hayirli ugurlu olmasini temenni ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA