Mamak Belediyesi Mazgallari Temizliyor

Ankara’nin Mamak Belediyesi ekipleri, atiklar nedeniyle tikanan mazgal ve rögarlari temizleyerek olumsuzluklari engelliyor. Sonbahar yagislari öncesi çalismalarini hizlandiran ekipler, kent merkezinde bulunan yagmursuyu mazgal ve kanalizasyon rögarlarinda biriken hafriyat, çöp atigi, pis su ve diger atiklarin temizligine araliksiz devam ediyor.

Mamak Belediyesi Mazgallari Temizliyor
Mazgal temizleme çalismalarinda, cadde ve sokaklar üzerindeki yagmur suyu kanallarindaki mazgallar kaldirilip, içlerinde biriken kum, kagit, yaprak, izmarit gibi yabanci maddeler ekiplerin çalismalariyla temizleniyor.

Kanalizasyon ve yagmur suyu hatlarinda herhangi bir olumsuzlugun yasanmamasi için çalismalar araliksiz devam edecek.

“Mazgallari yagis sezonuna hazirliyoruz”

Mamak Belediye Baskani Murat Köse, “Mazgallarin temizlenmesini önemsiyoruz. Biliyorsunuz yagislarla beraber hafriyat, çöp atigi, pis su ve diger atiklar bu mazgallarda birikiyor. Dolan mazgallarin temizlenmesi bu yüzden önemli. Sonbahar yagislari öncesi biz de tedbirimizi aliyoruz. Mazgallarimizi temizliyor, yagis sezonuna hazirliyoruz” diye konustu.

Mamak Belediye Baskani Murat Köse, “Mazgallarin temizligine basladik. Yogun yagmurlarda birikerek akan su, mazgallar tikali olunca, yer altina, alt yapiya inemeyince, tasmalar oluyor, evlere isyerlerine su basiyor, mazgallari izgaralari düzenli olarak temizleyin diye çok söyledik. Uyarilarimizi, tavsiyelerimizi dikkate almadilar. Yagmurlar gelmeden mazgallarin izgaralarin ve alt yapinin tamaminin temizlenmesi gerekiyor. Sorumluluk ve yetki Ankara Büyüksehir’de olsa da biz, inisiyatif alarak, elimizi tasin altina koyarak mazgallarin temizligine basladik” dedi.

Kaynak: İHA