Cumhurbaskani Yardimcisi Yilmaz, KKTC Cumhurbaskani Tatar Ile Görüstü

Cumhurbaskani Yardimcisi Cevdet Yilmaz, Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaskani Ersin Tatar ile KKTC’de bir araya geldi.

Cumhurbaskani Yardimcisi Yilmaz, KKTC Cumhurbaskani Tatar Ile Görüstü
Cumhurbaskani Yardimcisi Cevdet Yilmaz, KKTC temaslari kapsaminda Cumhurbaskani Ersin Tatar ile bir araya geldi. Yilmaz görüsmede yaptigi açiklamada, KKTC’nin dünyada çok etkili bir ülke olacagini belirterek, KKTC’nin tarim potansiyelinin daha üst seviyeye çikarilmasi, suyun daha verimli kullanilmasi ve katma degerli üretime dönüsmesinin her bakimdan çok kiymetli oldugunu buna yürekten inandiklarini, sabirla dogru bildikleri yolda devam edeceklerini ifade etti.

Hem hukuki imkanlarin kullanilmasi hem de bugünkü dünyanin gerçeklerinin iyi degerlendirilmesiyle bunu basaracaklarini vurgulayan Yilmaz, yarin KKTC Su ve Toprak Kaynaklari Master Plani’na iliskin açilis toplantisinin düzenlenecegine söyledi.

Tarim ve gida sektörünün stratejik sektörler oldugunun altini çizen Yilmaz, "Özellikle Covid-19, savaslar, Ukrayna-Rusya savasi, iklim degisikligi, bütün bunlar bu konulari daha stratejik hale getirdi. Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nin tarim potansiyelinin daha üst seviyeye çikarilmasi, suyun daha verimli kullanilmasi ve katma degerli üretime dönüsmesi her bakimdan çok kiymetli. Dolayisiyla yarinki açilis toplantisini da çok önemli buluyorum. Insallah o çalismayi da hep birlikte tamamlayacagiz. Tabii bu kablo projesi, elektrik projesi de resmin önemli bir parçasi olacak” dedi.

Yilmaz, 20 Temmuz’da Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in katilimiyla Yeni Ercan Havalimani’na açilisi yapildigini hatirlatarak, “Is birligimizin yeni sonuçlar üretecegine yürekten inaniyoruz Gelecek dönemde yeni basarilarla yola devam edecegiz. Halkimizin morali yüksek oldukça, birlik beraberlik oldukça, dogru bir vizyon etrafinda birlestikçe basarilamayacak hiçbir konu olmadigina yürekten inaniyoruz. Sizin Cumhurbaskanliginizda, liderliginizde Türkiye Cumhuriyeti ile Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nin baglarinin çok daha güçlenerek devam edecegine ve uluslararasi alanda da bu is birligimizin yeni sonuçlar üretecegine yürekten inaniyoruz” dedi.

Yilmaz ayrica, Cumhurbaskani Erdogan’in Kibris Türklerine selamini iletti.
Kaynak: İHA