Wyndham Hotels & Resorts'un Türkiye'deki Açik Otel Sayisi 100'Ü Geçti

Küresel otel sirketi Wyndham gerçeklestirdigi önemli açilislarla Türkiye’deki varligini güçlendirirken, 2023’ün geri kalaninda daha da büyümeyi planliyor.

Wyndham Hotels & Resorts'un Türkiye'deki Açik Otel Sayisi 100'Ü Geçti


95’ten fazla ülkeyi kapsayan portföyünde yaklasik 9 bin 100 otel bulunan Wyndham Hotels & Resorts, açik ve faal durumdaki yaklasik 105 oteli ve proje stokundaki yaklasik 20 yeni otel projesi ile Türkiye’deki konumunu güçlendiriyor. Sirketin yakin zamanda gerçeklestirdigi açilislar, Türkiye’de büyümeyi sürdürme planlarinin bir parçasini olusturuyor.

Yapilan açiklamaya göre sirket, Türkiye’deki 100’üncü otelini 176 odali ve yeni insa edilen Days Hotel by Wyndham Istanbul Esenyurt’un açilisiyla kutladi. Sirketin, bu açilisin ardindan gerçeklestirdigi diger bazi açilislar arasinda Ramada by Wyndham Karapinar, Istanbul New Airport Hotel, Trademark Collection by Wyndham; ve üst segmentteki Wyndham Afyonkarahisar Thermal & Spa ve digerleri de yer aldi.

Türkiye, otel sayisi bazinda sirketin en büyük besinci pazari konumunda yer aliyor. Sirketin Türkiye’deki portföyü, 45’in üzerinde sehir ve gözde ziyaret noktalarinda bulunan ve ekonomiden en üst segmente kadar konaklama seçenekleri sunan tesislerden olusuyor.

2022 yilinda 51 milyondan fazla ziyaretçi agirlayan Türkiye, 2023 yilinda 60 milyon ziyaretçi sayisina ulasmayi hedefliyor. Türkiye ayni zamanda hem iç turizm hem de yurt disindan gelen taleplerden beslenen güçlü doluluk oranlariyla, Avrupa pazarlari arasinda en yüksek performans gösteren ülkeler arasinda yer almayi sürdürüyor.

Konu ile ilgili degerlendirmede bulunan Wyndham Hotels & Resorts EMEA Baskani Dimitris Manikis, “Türkiye, zengin kültürü, göz alici sahilleri ve canli sehirleriyle, her ziyaretçiye hitap eden özelliklere sahip. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yasini kutladigi yilda burada 100’den fazla otele ulasmis olmamiz, bu kilometre tasini daha da özel kiliyor. Istanbul’daki yetenekli ekibimizle burada sundugumuz hizmetleri daha da çesitlendirmeye kararliyiz ve degerli otel ortaklarimizla birlikte, dünyanin en heyecan verici ülkelerinden Türkiye’deki basarilarimiza yenilerini eklemeyi heyecanla bekliyoruz” dedi.



Sirket, yakin zamanda gerçeklestirdigi yeni açilislarla, otelde konaklayarak seyahat etmeyi herkes için mümkün kilma misyonunu yerine getirmeye devam ediyor. Bu açilislardan bazilari söyle açiklandi:

Days Hotel by Wyndham Istanbul Esenyurt

“Yeni insa edilen bu otelde modern bir iç tasarim, tesis içinde bir restoran, açik havuz ve wellness alani gibi kolaylik saglayan olanaklar bulunuyor. Otel, ünlü alisveris merkezlerine ve iki fuar merkezine yakin bir konuma sahip. Otelin 176 odasi ve 120 metrekare etkinlik alani bulunuyor.

Ramada by Wyndham Karapinar

118 misafir odasi, terasinda bir restorani ve spa alani bulunan bu otel, ilçe merkezinin yani sira Meke ve Acigöl volkanik göllerine de yakin bir konumda yer aliyor. Misafirler, Oymali yeralti sehri, dünyanin en eski yerleskelerinden Çatalhöyük veya Konya merkezine de kolayca ulasabiliyor.

Istanbul New Airport Hotel, Trademark Collection by Wyndham

Sirketin Türkiye’deki Trademark Collection by Wyndham markali ilk tesisi olan bu otel, 68 otel odasi ve süit odalardan olusuyor. Sik bir iç tasarima sahip olan ve yeni insa edilen bu otel, hizla gelisen Arnavutköy ilçesinde, Istanbul Havalimani’na 12 kilometre mesafede yer aliyor ve otelden AVM ve eglence merkezlerine de kolayca ulasilabiliyor.

Wyndham Afyonkarahisar Thermal & Spa

161 misafir odasi, alti termal havuzu, hamam, sauna ve buhar odasi da bulunan bu otelden, Afyonkarahisar Kalesi ve Afyonkarahisar Ulu Camii gibi tarihi yapilara, alisveris merkezleri ve diger ziyaret noktalarina da kolayca ulasilabiliyor.

Ramada Encore by Wyndham Sisli

Istanbul’un Sisli ilçesinde, restoranlara, gözde magazalara ve AVM’lere yakin bir konumda bulunan bu otelde 101 genis oda, bir saglik ve fitness kulübü ve misafirlerin sehrin manzarasini izleyebilecegi Flame restaurant yer aliyor. ”

Sirket, yaklasik 20 yeni otel projesinin daha yer aldigi proje stokuyla, daha fazla markali konaklama seçenegini Türkiye ile bulusturma kararliligini sürdürüyor. 2023 yili sonuna kadar açilmasi planlanan bazi oteller söyle açiklandi:

Wyndham Istanbul Old City

“Bu yeni otel, Istanbul’un tarihi merkezinde, Topkapi Sarayi, Ayasofya ve Sultanahmet Camii, Kapaliçarsi ve Yerebatan Sarnici gibi dünyaca ünlü yapilara yalnizca birkaç dakika mesafede yer alacak. Otelin, 138 genis misafir odasi, açik ve kapali havuzlarinin yani sira geleneksel Türk hamamlarini da barindiran modern bir spa ve wellness alani bulunacak.

Operla Airport Hotels, Trademark Collection by Wyndham

Bu yeni otel, Istanbul’un Arnavutköy ilçesinde, Istanbul Havalimani’na yalnizca 10 kilometre mesafede yer alacak ve hem is, hem tatil amaçli seyahat edenler için ideal bir mola noktasi olacak. Otelde, sik bir iç tasarim ve konforu bir araya getiren 65 genis misafir odasinin yani sira, uluslararasi mutfaklardan olusan bir menü de sunan oda servisi ve tüm gün açik bir restoran bulunacak.

Ramada by Wyndham Istanbul Pera

Istanbul’un canli ve tarihi semti Pera’da, Galata Kulesi’ne ve Istiklal Caddesi’ne yakin bir konumda bulunacak olan 200 odali bu otelde, yerel lezzetlerde uzman bir restoran ile hamam ve spa gibi zengin olanaklar bulunacak. Otel, Haliç çevresindeki ziyaret noktalarina ve ulasim aglarina da kolay erisim olanagi sunacak.”

Türkiye’deki Wyndham otellerinin, 103 milyondan fazla kayitli üyesinin binlerce otel, resort tatil kulübü ve kiralik tatil evinde puan kullanmasina olanak saglayan ödüllü sadakat programi Wyndham Rewards kapsaminda yer aldigi belirtildi.
Kaynak: İHA