TCMB Baskani Erkan TBB Yönetim Kurulu Ile Biraraya Geldi

Merkez Bankasi Baskani Hafize Gaye Erkan, OVP açiklanmasi üzerine TBB yönetim kurulu ile bir araya geldi. Erkan bankacilik sektörünün varlik ve yükümlülüklerinde Türk Lirasi cinsi kalemlerin agirliklarinin artirilmasina yönelik uygulamalardaki kararliliklarini vurguladi.

Türkiye Bankalar Birligi (TBB) Yönetim Kurulu ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasi (TCMB) Baskani Hafize Gaye Erkan, 2024 - 2026 yillarini kapsayan Orta Vadeli Program’in (OVP) açiklanmasi üzerine 8 Eylül 2023 tarihinde biraraya geldi.

Bankalar birliginden yapilan toplantiya iliskin bilgilendirmede OVP çerçevesinde, bankacilik sisteminde Türk Lirasi’nin agirliginin artirilmasina yönelik olarak sektördeki son durum ve gelecege iliskin beklentiler görüsüldügü, Türkiye Bankalar Birligi Yönetim Kurulu Baskani Alpaslan Çakar, toplantinin yapici ve çok yararli geçtigini belirttigi bildirildi.

TCMB Baskani Hafize Gaye Erkan’in, bankacilik sektörünün varlik ve yükümlülüklerinde Türk Lirasi cinsi kalemlerin agirliklarinin artirilmasina yönelik uygulamalardaki kararliliklarini vurguladigi ifade edildi.

TCMB Baskani Erkan ve TBB Baskani Çakar’in, Merkez Bankasi ve bankacilik sektörünün görüs birliginde olmasindan dolayi memnuniyetlerini ifade ettikleri belirtildi.
Kaynak: İHA