Mahallenin Bakkal Amcasindan Okula Baslayan Çocuklara Sürpriz

Adana’nin Kozan ilçesinde mahalle bakkali olan Soner Özev, okullarin açilmasiyla birlikte esnaf ve gönüllü vatandaslarla çocuklara harçlik ve hediyeler vererek onlarin yüzünü güldürdü.

Mahallenin Bakkal Amcasindan Okula Baslayan Çocuklara Sürpriz
Kozan’da 3 yil önce bayram öncesi çocuklari sevindirmek için ilçede sokak sokak gezerek gördügü çocuklara harçliklar verip sevinçlerini paylasan esnaf, sosyal medyadan da büyük destek görünce mahalle mahalle gezerek çocuklari okul açildiginda da sevindirmeye basladi.

Gönüllü vatandaslar ve esnaflarla okullarin açilmasiyla Mahmutlu Mahallesindeki oyun parkinda çocuklarin bakkal amcasi Soner Özev, gönüllü vatandas ve esnaflar uçan balonlari çocuklara hediye ederken sucuk ekmek ikramin da bulunup palyaçolar ve müzik esliginde çocuklarin yüzünü güldürdü.

2023-2024 egitim-ögretim yilina çocuklarin moralli ve motivasyonlari yüksek olmasini temenni ettiklerini ve her mahallede çocuklarin yüzünü güldürmek için bugüne kadar yüzlerce çocuk için Kozan’da gönüllüler olarak seferber olduklarini kaydeden Soner Özev, “Ilk önce mahalle arasinda ve çarsi merkezinde harçlik vererek basladi.

Mahalle mahalle uçan balon dagitiyoruz. Istegimiz köylere de ulasmak. Ilk önce yalnizdim sonra sosyal medyadan görenler esnaflar, gönüllüler destek vermek istedi ve simdi her mahalleye ulasmaya çalisiyoruz. Çocuklari çok seviyorum ve bu etkinlik ile çocuklar mutlu oldukça bende çok mutlu oluyorum” dedi.

Esnaf Murat Mercan mahalle kültürünün adeta yeniden yeserdigini ifade ederek, “Biz esnaf olarak daha önce okullarda çocuklara sucuk ekmek senligi düzenliyorduk. Ilçemizde çocuklarin bakkal amcasi Soner Özev’in sosyal medyadan bu çalismasini takip ederken bizde destek vermek istedik. Burada çocuklar mutlu bizler çok mutluyuz. Çocuklar bayram havasi içerisinde” diye konustu.

Çocuklardan Elif Naz Atas, arkadaslari ile çok eglendigini ifade ederek emegi geçenlere çok tesekkür etti.

Çocuklardan Ayse Ecem Aslan, çok mutlu olduklarini söyledi.

Kaynak: İHA