Isçiler Zam Kararini Davul Zurna Ile Kutladi

Karacabey Belediyesi ve belediye sirketi BELKAR A.S ile Hizmet-Is Sendikasi arasinda gerçeklestirilen ekprotokol görüsmelerinde imzalar atildi. Yapilan anlasma çerçevesinde, mevcut maaslara yüzde 25 oraninda iyilestirme yapilirken, en düsük maas 18 bin 100 lira oldu.

Isçiler Zam Kararini Davul Zurna Ile Kutladi
Personelin mesaleler ve davul zurnayla karsiladigi görüsmeye; Baskan Ali Özkan’in yani sira belediye baskan yardimcilari, daire müdürleri, sendika yetkilileri ve personel katildi.

Burada bir açiklama yapan Baskan Ali Özkan, “Bugün, Karacabey Belediyesi ve Hizmet Is Sendikasi arasinda bizleri ilgilendiren ek protokol toplantisi münasebetiyle bir aradayiz.2014 yilinda yola çikarken bizim çesitli formüllerimiz vardi. Karacabey’in kalkinmasi açisindan 3T vizyonunu ortaya koyduk. Tarimsal yatirimlar, turizm yatirimlari ve teknolojik yatirimlar dedik. Birçok belediyeye ve Türkiye’ye örnek olacak bir projeydi ve diger belediyeler tarafindan da bu söylemler çesitli vesilelerle kullanilmaya baslandi. Bunun yaninda, sosyal belediyecilik anlaminda 3D dedik dogum, dügün, defin dedik, vatandaslarimizin dogumdan ölüme kadar bütün hayatlarinda, bir belediye baskani olarak kentin idarecisi olarak yer almaya çalistik. Bu da birçok belediyeye örnek oldu. Yine ‘üçlü olsun, güçlü olsun’ dedik, seçim kampanyalarimizda Karacabey’in birçok hizmete ihtiyaci var. Ve bu ihtiyaçlari gidermek için de hükümetin,büyüksehir belediyesinin ve ilçe belediyemizin uyum içinde olmasi gerekir dedik ve bunu sagladik. Bu yatirimlari takip ettik ve gördügünüz gibi barajlardan altyapi yatirimlarina, TEKNOSAB’dan kültür merkezlerine kadar, su anda saymaya kalktigimizda çok büyük bir zamanimizi alacak ve yine de diger belediyelere örnek olacak projeleri hep birlikte sizlerle beraber gerçeklestirmeye çalisiyoruz” dedi.

Hepimizin gururu

Baskan Özkan, “Her zaman söylüyorum, nüfusa göre Türkiye’de en fazla yatirimi alan ilçe Karacabey. Bu hepimizin gururu. Basarili bir belediyecilik için de yine üçlü bir formülümüz var bizim: 3P para yönetimi, proje yönetimi ve personel yönetimi. Bunlarin bir tanesini saglayamadiginiz zaman, bu üç ayaktanbir tanesi eksik oldugu zaman istediklerinizi layikiyla gerçeklestiremezsiniz. Büyüksehir Yasasiyla bildiginiz gibi ilçe belediyelerinin mali imkanlari daraldi ve ben ilk göreve geldigimde, ilk meclis toplantilarimizda belediyelerin en büyük projesi yeni kaynak olusturmak demektir demistim ve gerçekten ne kadar hakli oldugumuzu da baska belediyelerle mukayese ettigimizde görüyoruz. Biz hep yeni kaynak olusturmak için gayret ettik çünkü bu yatirimlar para olmadan olmaz. Hayaliniz olur ama finansal kaynagi bulamadiginiz zaman, o projeleri gerçeklestiremezsiniz. Diger tarafta da paraniz olur ama projeniz olmaz ve liyakatli personeliniz olmaz, o zaman da istediklerinizi gerçeklestiremezsiniz. Arkadaslarimizla birlikte biz, Karacabey’imizin sartlarina, ihtiyaçlarina göre en uygun projeleri hep birlikte gerçeklestirmeye çalistik. Paraniz olur, projeniz olur, bunu gerçeklestirecek personeliniz olmazsa, o zaman yine bir ayak eksik olur.Iste siz, bu üçlü ayagin en önemli unsurunu teskil ediyorsunuz. Sahada çalisan, Karacabey Belediyesi’nin emektar isçilerinin bu projelerin gerçeklesmesinde büyük katkisi var. Tabii para yönetimi dedik, vermek kolay, vaat etmek kolay ama bunun muhasebesini yapmak lazim. Bunu dogru yapamadiginiz zaman, verdiginiz sözleri yerine getiremezsiniz. Hamdolsun bizim kendi özel hayatimizda ve yöneticilik hayatimizda da felsefemiz isçilerimizin, emekçilerimizin alin teri kurumadan, onlarin karsiligini verebilmek. Onun için de birinci önceligimiz ödemeler noktasinda sürekli maaslarin ve ücretlerin ödenmesi noktasinda gerçeklesti. Hiçbir zaman da biz bu konuda mahcup olmadik sizlere. Tabii hayat sartlari var, pahalilik var, enflasyonist ortam var. Gönül arzu eder ki çok daha iyi ödemeler yapalim ama burada da makul bir dengeyi yakalamamiz lazim. Sürdürülebilir olmak lazim, mahcup olmamak lazim ve diger sartlari da gözetmek lazim. Hamdolsun Karacabey Belediyesi sizlerle beraber parayi, projeyi ve personeli gayet iyi yöneterek Karacabeyli hemserilerimize, vatandaslarimiza hiçbir zaman mahcup olmuyoruz.Insallah hep birlikte daha güzel projeleri de gerçeklestirecegiz. Gerçeklestirdigimiz sözlesme ile en düsük maasimiz 18 bin 100 TL olacak. Hayirli olsun diyorum. Bu çerçevede yaklasik %25 oraninda bir iyilestirme yapiliyor, bizim kendimizi zorlayarak yapabildigimiz bu. Insallah Cenabi Allah bizlere bu ödemeleri yapabilmeyi de nasip etsin. Sizlere de agiz sagligiyla, ailelerinizle birlikte maaslarinizi harcamayi nasip etsin, hayirli olsun” açiklamalarinda bulundu.

“Baskanimiz bizi hiçbir zaman geri çevirmedi”

Hizmet Is Sendikasi Bursa Sube Baskani MustafaYavuz ise yaptigi açiklamada, “Biz alin teri ve akil terinden baska, hiçbir sermayesi olmayan isçi ve emekçileriz. Bizler belediye çalisanlari olarak, vatandaslarimizin dogumundan ölümüne kadar öncelikli ve temel hizmetlerini karsilamakla yükümlüyüz. Karacabey Belediyesi’nde, içerisinde bulundugumuz yüksek enflasyonist ortamlardan dolayi her alti 6 ayda bir belediye baskanimizin kapisini çaldik. Sag olsun bizleri hiçbir zaman geri çevirmedi. Benim çalisanim huzurlu ve mutlu olursa Karacabey halki huzurlu ve mutlu olur. Benim çalisanlarimin ailesinin ve çocuklarinin karsisinda basi öne egilmesin diyen Belediye Baskanimiz Sayin Ali Özkan’a sahsim vesendikam adina tesekkür ediyorum. Imzalanan ek protokolümüz hayirli ve ugurlu olsun” ifadelerini kullandi.

Öte yandan, konusmalarin sonunda taraflar arasinda toplu sözlesme imzalandi.
Kaynak: İHA