Hem Yürüyüs Yaptilar, Hem Likarpa Topladilar

Gümüshane’de doga severler 2 bin 300 rakimli Ziyaret Tepe bölgesinde düzenledikleri yürüyüste Likarpa topladi.

Hem Yürüyüs Yaptilar, Hem Likarpa Topladilar
Kentte 2 haftada bir doga yürüyüsü yapan Gümüshane Dagcilik, Doga Sporlari ve Gençlik Dernegi (GÜDAK) bu haftaki etkinligini piknik havasinda Zigana daglarinin devami olan Ziyaret Tepeye gerçeklestirdi.

Torul ilçesine bagli Harmancik köyü sinirlarindaki Godanas Ormanlari dört yol mevkiine araçlariyla ulasan 38 dogasever buradan çam agaçlarinin kokusu arasinda yürüyüslerine basladi.

Yüksek rakima ragmen devasa çam agaçlarinin içerisinden Gelinkaya-Zigana-Cebeli üçgeninde kalan 2 bin 300 metre rakimli Ziyaret Tepe mevkiine ulasan sporcular burada oldukça fazla olan ve bölgede mavi altin olarak bilinen Likarpa toplamaya basladi.

Yanlarinda getirdikleri kaplarla toplamasi oldukça zahmetli olan Likarpa’yi toplamak için yamaca dagilan sporcular, bölgede dogal olarak yetisen ve hem saglik hem de lezzet açisindan büyük bir deger tasiyan sifa deposu yaban mersinini topladiktan sonra yine dogal olarak yetisen ahududu topladilar. Sporcular kara demlikte çay içip piknik havasindaki etkinliklerini ayni yoldan geri dönerek sonlandirdi.
Kaynak: İHA