Gürsu'da Fark Olusturan Sifir Atik Hareketi

Gürsu Belediyesi’nin Sifir Atik Hareketi’ne katki saglamak için ilçe genelinde geri dönüstürülebilir atiklarin kaynaginda ayri toplanmasi ve sifir atik bilincinin yayginlastirilmasi amaciyla düzenledigi ’Geri Dönüsüm Evde Baslar’ kampanyasinin yeni dönemi basladi. Kampanya ile ’Sifir Atik Hareketi’ne katilim saglayan hane sayisinda 16 kat artis saglandi.

Gürsu'da Fark Olusturan Sifir Atik Hareketi
Gürsu Belediyesi Iklim Degisikligi ve Sifir Atik Müdürlügü organizasyonuna ilerleyen ’Geri Dönüsüm Evde Baslar’ kampanyasi ile ilçede en çok atigi toplayan vatandaslara birbirinden özel hediyeler verdigi etkinlikte vatandaslari agirladi. 1 Ocak - 31 Agustos tarihleri arasinda mahallesinden geçen ambalaj atigi toplama aracina en çok atik teslim eden ve kayit altina aldiran vatandaslara birbirinden güzel hediyeler takdim edildi. Özellikle ev kadinlarinin ve çocuklarin ilgi gösterdigi atik toplama kampanyasinda kazananlar bisikletten, akilli saaate, futbol topundan scootera ve tablete kadar bir çok hediye verildi.

Gürsu Belediye Baskani Mustafa Isik dereceye giren vatandaslari tebrik edip kutladi. Kendisinin de evinde kampanyaya destek verdigini söyleyen Baskan Isik, “Kampanyamizla ilçemizde bir farkindalik olusturarak ise basladik, simdi ise en çok atik toplayanlari ödüllendiriyoruz. Geldigimiz noktada 1 Ocak 2023 - 31 Agustos 2023 tarihleri arasinda ’Geri Dönüsüm Evde Baslar’ sloganiyla baslatilan kampanyayla 2 bin 517,23 kilogram sera gazi salinimi engellenirken, 168,40 adet agaç kesilmesi önlendi. 129 bin 721,34 kwh enerji tasarrufu saglanirken 65 metreküp depolama alani kazanci saglandi. 249,91 varil petrol kazanci saglandi. Atik pillerin ayri toplanmasi ise 23 bin 912 metreküp topragin kirletilmesi önlenmis oldu. Bu yaklasik 3,5 futbol sahasi büyüklügündeki toprak alan kadar ediyor. Yani sonuçlar harika. Tüm hemsehrilerimizi kampanyaya daha yogun destek vermeye bekliyorum” dedi.

Kaynak: İHA