Gebze'ye 110 Milyon TL'lik Yatirim Çalismasi

SEDAS, 110 milyon TL kaynak ayrilan Gebze’deki yatirimlarina devam ediyor.

Gebze'ye 110 Milyon TL'lik Yatirim Çalismasi
20 bin kilometrekarelik alanda 3,8 milyon nüfusa hizmet veren Sakarya Elektrik Dagitim A.S. (SEDAS), Gebze’deki yatirim çalismalarina hiz veriyor. Bölgenin artan ihtiyaçlarina göre hazirlanan programda bu yilin sonuna kadar kapasite artirimi, sebeke yenileme ve ana hatlarda devam eden yeralti çalismalarinin tamamlanmasi planlaniyor. Yatirimin toplam degeri ise 110 milyon TL oldu.

SEDAS saha ekipleri, Gebze genelinde yürüttügü kapsamli çalismalarla 312 kilometreyi askin kablo-iletken çekimi ve 200 direk montajini gerçeklestirdi. Sene sonuna kadar ise kirsal kesimler de dahil olmak üzere ilave 10 beton kösk tipi trafo ve yaklasik 13 direk tipi trafo tesisinin devreye alinmasi saglanacak. Zaman mefhumu gözetmeksizin günün her saati görev basinda olan ekipler, kentin tümünde sebeke yenileme, yeni alternatif sebeke tesisi, kapasite artisi ve hatlarda güvenlik mesafesi düzenlemesi gibi çalismalara devam ediyor.

Elektrik hizmetinde sürekliligi saglamayi ve kentte artan enerji talebini karsilamayi hedefleyen çalismalarin enerjili hatta yapilabilmesinin mümkün olmamasi nedeniyle planli kesintilere basvuruluyor. Müsterilerin elektrik ihtiyacini karsilamak adina zorunluluk tasiyan planli kesintilerde, can ve mal güvenligini koruyabilmek için hatlardaki enerji devre disi birakilarak önceden belirtilen süre çerçevesinde planli elektrik kesintisi gerçeklestiriliyor. Bu sayede, yatirim ve bakim islemlerinin emniyetli biçimde yapilabilirken, sebekelerde de teknik sürdürülebilirlik saglaniyor.

"Operasyonel faaliyetlerimizi daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz"

SEDAS Yönetim Kurulu ve Icra Baskani Dr. Necmi Odyakmaz, Gebze bölgesinde sürdürülen yatirim çalismalarini degerlendirerek, "Bölgenin en güncel ihtiyaçlarini arastirarak, kaliteli hizmet ve kesintisiz enerji hedefiyle müsterilerin beklentilerini karsilayacak yatirim planimiza araliksiz bir sekilde tüm gücümüzle devam ediyoruz. Gebze bölgemize hem istihdam olanaklari hem ekonomik fayda olusturan kapsamli bir çalisma yürütüyoruz. Yatirimlarimizla müsteri memnuniyetini her geçen gün artirarak, operasyonel faaliyetlerimizi daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Kaynak: İHA