112 Yillik Hayati Boyunca Hastaneye Bir Kez Gitti

Rize’de yasayan 112 yasindaki Fatma Demir, bu zamana kadar sadece bir kez hastaneye gitti.

112 Yillik Hayati Boyunca Hastaneye Bir Kez Gitti
Rize’nin Güneysu ilçesi Islahiye köyünde yasayan 112 yasindaki Fatma Demir, köyünde ebelik ve veterinerlik yaparak yillarini geçirdi. Köyünde bahçe isleri ile ve ineklerle ugrasarak çocuklarina bakan Demir, 112 yasina kadar sadece bir kez hastaneye gitti. Bahçe isleri yaptigi sirada kalçasini kiran Demir, Trabzon’da 6 gün boyunca hastanede kaldi. Zamaninin çogunu evinde geçiren Demir, igne iplikle ugrasiyor.

Hastaneye sadece ayagi kirildigi için gittigini belirten Demir, “Ayagim kirildigi için 6 gün Trabzon’da yattim. Platin taktilar. Baska da hastaneye gitmedim. Ameliyattan sonra yataga getirdiler beni. Hap verdiler bana, içmedim. 6 gün yattim Trabzon’da, baska da yok. Baska da hastaligim yok. Basim agrirsa ellerimi Allah’a açarim. Camimizin hocasi vardi. Derdi ki bana ’Kizim doymak için degil bir tabak yiyin.’ Dogdugumdan beridir az yerim. Ayran içerim, peynir ile çay içerim. Baska bir sey de yemem. Bir kizim, bir de oglum var. Benim hiçbir seyim yok. Her ne yersem yerim bahçeden yerdik. Ahirda bes tane inek olurdu. Hep kendirden geçinirdik. Baska bir sey yoktu. O zamanlari ariyorum. Keske o zaman da olsam da bir kolum olmasa. Benim zamanimda ne deprem vardi ne böyle yagmur vardi. Ettik de bulduk” ifadelerini kullandi.

Annesinin hiçbir hastaliginin olmadigini söyleyen Ahmet Demir, “Burada annemle beraber yasiyoruz. Benim hanim 5 sene önce vefat etti. Tek basimiza yasiyoruz. Sekeri veya kolesterolü yoktur. Yük kaldirirken kalçasini kirmis, platin koyulmus o kadar. Hayatim annemle beraber çalismakla geçmistir. Anneme yardim ederdim” diye konustu.

Kaynak: İHA