Okula Gelen Veliler Ile Ziyaretçilerin Kayitlari Tutulacak

Milli Egitim Bakanligi, yarin baslayacak 2023-2024 egitim ögretim yili hazirliklari kapsaminda, illere "okul güvenlik tedbirleri"ne iliskin yazi gönderdi. Gönderilen tedbir yazisina göre, yeni egitim ögretim yilinda, okullara gelen velilerle ziyaretçilerin kayitlari görüsme planlarina uygun olarak tutulacak, belirlenen sürelerle sinirli olmak kaydiyla gerekli kontroller saglanacak.

Okula Gelen Veliler Ile Ziyaretçilerin Kayitlari Tutulacak
Milli Egitim Bakanligi, 2023-2024 egitim ögretim yili hazirliklari kapsaminda, illere "okul güvenlik tedbirleri"ne iliskin yazi gönderdi. Yazida, okullarda alinacak önlemlere iliskin ilgili genelgeler, protokollerle Milli Egitim Bakanligi ve Içisleri Bakanliginca yürütülen "Egitim ve Güvenlik Projesi" is birligi protokolünde yer alan hususlar hatirlatildi. Bu kapsamda, "Çocuklarin Egitim Süreçlerinin Güvenligine Iliskin Koruyucu ve Önleyici Hizmet ve Tedbirlerin Artirilmasina Yönelik Is Birligi Protokolü Uygulama Kilavuzu" çerçevesinde il yürütme kurulu toplanti tutanaklari, en geç 27 Eylül mesai bitimine kadar Milli Egitim Bakanligina iletilecek.

Okul çevresinde giris çikis saatlerinde çevre güvenligi saglanacak

Ayrica, 2023-2024 egitim ögretim yili baslangicinda okul ve kurumlarda, bazi güvenlik tedbirleri alinacak. Okula giris çikis saatlerinde okul çevresi trafigi, kolluk kuvvetleri ile koordineli sekilde kontrol altina alinacak. Bunun yaninda, görüsme planlarina uygun olarak okula gelen veliler ile ziyaretçilerin kayitlari tutulacak, belirlenen sürelerle sinirli olmak kaydiyla gerekli kontroller saglanacak. Okul çevresinde ögrencilere yönelik tehlike olusturabilecek zararli madde satisi, tehlikeli alanlar ve metruk binalarla ilgili tedbirlerin alinmasi için gerekli kurumlar ile is birligi yapilacak.

Siber güvenlik konusunda koruyucu ve önleyici tedbirler alinacak

Okul bahçelerinde ve oyun alanlarinda bulunan her türlü oyun, spor araç ve gereçleri ile is ekipmanlari kontrol edilerek tehlike arz etmeyecek sekilde gerekli önlemlerin alinmasi saglanacak. Siber güvenlik konusunda koruyucu ve önleyici tedbirler alinacak, ögretmen ve ögrenciler konu hakkinda bilgilendirilecek.

Servis araçlari ile okula gelen çocuklarin inis ve binisteki kontrollerini ögretmenler yapacak

Okul fiziki sartlari "engelli dostu" sartlarina uygun hale getirilerek çalisanlar bu anlamda bilgilendirilecek. Okul servis araçlari ile okula gelen çocuklarin inis ve binisteki kontrolleri nöbetçi ögretmen/idareci tarafindan yapilarak gerekli güvenlik tedbirleri alinacak.

Okul önlerinden seyyar saticilar uzaklastirilacak

Okul önlerinden seyyar saticilarin uzaklastirilmasi konusunda belediyeler ile is birligi yapilarak gerekli denetimlerin yapilmasi saglanacak. Okul bina ve eklentilerinde, kamera ve alarm sistemlerinin asgari teknik gereklere uygun donanima ve teknolojiye sahip biçimde kurularak okul çevre ve alan güvenliginin kamera izleme, kayit ve takip süreçleri yönetilecek.
Kaynak: İHA