Didim'deki Yangin 4,5 Saat Sonra Kontrol Altina Alindi

Aydin’in Didim ilçesinde makilik alanda baslayan ve daha sonra agaçlandirma yoluyla dikilen çamlik alana siçraya yangin kontrol altina alindi. 4,5 saatlik çalismanin ardindan kontrol altina alinan yanginin sogutma çalismalari ekiplerce sürdürülüyor.

Didim'deki Yangin 4,5 Saat Sonra Kontrol Altina Alindi


Didim’de makilik alanda baslayan ve daha sonra bodur çam agaçlarinin bulundugu ormanlik alana siçrayan yangin uzun çalismalar sonucu kontrol altina alindi. Cumhuriyet Mahallesinin üst kisimlarinda baslayan makilik yangini rüzgarin etkisiyle kisa sürede büyüdü. Yanginin siddetini arttirmasinin ardindan bölgeye ekipler sevk edildi. Yangina havadan 5 helikopter ve 3 uçak, karadan ise Orman Bölge Müdürlügüne bagli ekipler ile Aydin Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Amirligi ekipleri müdahale etti.

Yanginin ormanlik alana siçramasi ve bölgeye karadan ulasim zor olmasi sebebiyle Didim Belediyesi ile Mugla’nin Milas Belediyesi’nden gelen is makineleri yanginin hem ilerlemesini engellemek hem de arasöz ve itfaiye araçlarinin bölgeye ulasmasi için çalisma yapti.

Yangin söndürme çalismalarini Didim Kaymakami Can Kazim Kuruca ve Didim Belediye Baskani A. Deniz Atabay yerinden takip etti. Is makinelerinin bölgeye sevki sebebiyle Didim-Söke yolunda ulasimda zaman zaman aksamalar yasandi.

4,5 saatlik çalismanin ardindan yangin kontrol altina alinirken, bölgeye Mugla Orman Bölge Müdürlügünden sogutma için ekipler sevk edildi.

Didim Kaymakami Can Kazim Kuruca, yanginin kontrol altina alindigini ifade ederek, Orman Bölge Müdürlügü ekiplerince gece boyunca sogutma çalismalarinin yapilacagini belirtti.

Yanginda zarar gören alanin tespit çalismalari ise ekiplerce devam ediyor.
Kaynak: İHA