Germencik'te Ögrenciler Dogru Tercih Için Uzmanlarla Bulustu

Germencik Belediyesi, üniversite tercihi yapacak ögrencilere yönelik akademik düzeyde tercih semineri düzenledi.

Germencik'te Ögrenciler Dogru Tercih Için Uzmanlarla Bulustu


Germencik Belediyesi, gençleri YKS tercih döneminde destegini sürdürüyor. Düzenlenen bilgilendirme seminerlerinde ögrencilerin dogru tercih yapmalari hedeflenirken, Belediye Baskani Fuat Öndes; “Gençlerimizin ülkemize faydali birer birey olmalari temennisiyle basari ve mutluluk dolu bir gelecek dilerim” diye konustu.



Germencik Belediyesi, Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’nin (YKS) sonuçlarinin açiklanmasinin ardindan “YKS tercih semineri” düzenledi.

Belediyenin Prof. Dr. Oktay Sinanoglu Konferans Salonu’nda düzenlenen seminerde YKS ögrencileri ve gelecek yillarda aday olacak tüm lise ögrencileri için meslek tanitimlari, alan seçimleri ve gelecegin meslekleri alaninda akademisyen ve psikolojik danisman ve rehber ögretmenler araciligiyla ögrenci ve velilere anlatildi. Tercih rehberligi hizmeti çerçevesinde deneyimli ögretmenler, dogru tercihler yapilmasi konusunda yol gösterirken, sinav sonuçlari ve bireysel tercihler degerlendirilerek, en uygun üniversite ve bölümler hakkinda bilgi verildi.

YKS tercihleri ile ilgili rehberlik hizmetinin de verildigi seminer, ögrenci ile velilerin sorulariyla tamamlandi.

“Mutluluk dolu bir gelecek dilerim”

Seminere katilan ögrenciler ile ailelerine tesekkür eden Germencik Belediye Baskani Fuat Öndes; “Belediyemiz ve özel bir egitim kurumu is birligiyle üniversite tercihi yapacak olan ögrencilerimiz için hazirladigimiz tercih seminerimizi tamamladik. Akademisyen Prof. Dr. Yalçin Özdemir basta olmak üzere emegi geçen tüm hocalarimiza ve katilim gösteren gençlerimize tesekkür ediyorum. Aydin gelecegimizin, umut dolu yarinlarimizin isigi gençlerimizin en dogru tercihlerle kendilerine, ailelerine ve ülkemize faydali birer birey olmalari temennisiyle basari ve mutluluk dolu bir gelecek dilerim” seklinde konustu.

Kaynak: İHA