BARÜ'lü Milli Halterci Taner Çaglar, Avrupa Üçüncüsü Oldu

Bartin Üniversitesi (BARÜ) Spor Bilimleri Fakültesi ögrencisi, milli halterci Taner Çaglar, Romanya’da düzenlenen Gençler ve U23 Avrupa Halter Sampiyonasinda bronz madalya kazandi.

BARÜ'lü Milli Halterci Taner Çaglar, Avrupa Üçüncüsü Oldu
Romanya’nin baskenti Bükres’te organize edilen Gençler ve U23 Avrupa Halter Sampiyonasi’nda mücadele eden Bartin Üniversitesi (BARÜ) Spor Bilimleri Fakültesi ögrencisi Taner Çaglar, 109 kiloda 2 madalya almayi basardi.

BARÜ’lü milli halterci Taner Çaglar, koparmada 109 kiloda dördüncü, silkmede 194 kilo ile ikinci, toplamda ise 353 kilo ile Avrupa üçüncüsü oldu.

Elde ettigi basaridan dolayi genç sporcuyu tebrik eden BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Bartin Üniversitesi olarak bölgemizin ve ülkemizin gelisimine katki sunmak için bilimsel anlamda gösterdigimiz gayretin yaninda, spor alaninda da söz sahibi olma hedefimiz var. Bu dahilde her geçen dönem gayretlerimizi artirdik ve tüm bilesenlerimizle birlikte gelecege kararli adimlarla yürüyoruz. Gelecegin sporcularini yetistirme konusunda öncü çalismalar yapan Spor Bilimleri Fakültesinde Dekanimiz Prof. Dr. Bilal Demirhan ile birlikte akademik ve idari insan kaynagimiza tesekkür ediyorum. Ögrencimiz Taner Çaglar’a ise basarilarini bir yenisini daha eklemesi dolayisiyla tebrik ediyorum. Tüm çalismalarimizin merkezine aldigimiz ögrencilerimizle çiktigimiz bu yolculukta nice basari hikâyeleri yazilacagindan eminiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA