Atakum'da Festival Coskusu

Farkli ülkelerden birçok dans ekibini Atakum’da bir araya getiren "Uluslararasi Atakum Halk Danslari ve Müzik Senligi", coskulu bir sekilde devam ediyor.

Atakum'da Festival Coskusu
Atakum Belediye Baskani Av. Cemil Deveci’nin “Barisin sesini, tüm dünyaya duyuracagiz” sözleriyle açilisini yaptigi, ‘Uluslararasi Atakum Halk Danslari ve Müzik Senligi’ vatandaslardan yogun ilgi görüyor. Festivalin üçüncü gününde Yesilyurt AVM önünde gerçeklestirilen nokta gösteriler ile Kent Meydani’nda gerçeklestirilen yöresel danslar, Atakum’da dans ve müzik söleni yasatti. Gürcistan, Kuzey Osetya, Azerbaycan, Yunanistan, Bulgaristan, Ukrayna, Moldova, Iran, Romanya halk dansi topluluklari ile Atakum Halk Danslari ekibi; yöresel kiyafetleri ve dans figürleri ile festivalde renkli görüntüler olusturdu. Hafta boyunca farkli kültürlerin danslarinin yani sira DJ performanslarinin ve konserlerin de yer aldigi festival, kentte müzik ve dans mozaigi yasatiyor.

Vatandaslardan yogun ilgi

Atakum Belediyesi ve Ankara Samsun Federasyonu (ASFED) is birliginde düzenlenen festivale vatandaslar, büyük ilgi gösteriyor. Kentin degisik noktalarinda düzenlenen dans gösterilerini izleyen Bahar Güdek, etkinligin son derece eglenceli geçtigini belirterek duygularini paylasti. Güdek, “Çok güzel bir etkinlik. Hem yazin insanlarin mutlu olmasi hem de eskiden oldugu gibi farkli kültürlerle festival havasinda bir arada olmak çok güzel. Geleneksel festivallerin yeniden canlandirilmasi ve 23 Nisan’da yasadigimiz o duygularla farkli uluslarla iletisim içinde olmak mutluluk verici” diye konustu.



Festivale övgü

Vatandas Bilgin Yasar ise “Bu tip etkinlikleri destekliyoruz. Atakum Belediyesi’nin bu konuda basarili buluyorum. Baskanimiza tesekkür ediyorum” ifadelerini kullanirken; Ahmet Özen de “Biz bisiklet sürerken karsilastik. Çok da güzel oldu. Ailecek izliyoruz. Sokaga tasmasi daha da güzel. Ayri bir yere özel olarak gitmektense sokakta izlemek güzel” dedi.

Izleyicilerden Gürkan Koçuk da “Güzel bir organizasyon. Hem kulaga hos geliyor hem de görüntü olarak güzel. Samsun’a yakisan bir organizasyon” seklinde konustu.

Kaynak: İHA