100. Yil Cumhuriyet Bisiklet Turu'nda Çorum-Samsun Etabi Tamamlandi

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yili onuruna pedallarin döndügü 100. Yil Cumhuriyet Bisiklet Turu’nda 176 km’lik Samsun-Çorum etabi tamamlandi. Mustafa Kemal Atatürk’ün tam bagimsiz Türkiye hedefiyle ilk adimini attigi Samsun’dan yola çikan ekipler, kavurucu sicaga karsi pedal çevirerek Çorum’a ulasti.

100. Yil Cumhuriyet Bisiklet Turu'nda Çorum-Samsun Etabi Tamamlandi
Cumhuriyetin kurulus adimlarinin atildigi Sivas Atatürk ve Kongre Müzesi önünden 1 Agustos’ta baslayan 100. Yil Cumhuriyet Bisiklet Turu, Çorum ve Çankiri etaplarinin ardindan yarin Ankara’da Cumhuriyet’in kuruldugu ilk Meclis’in önünde son bulacak.

Bagimsizlik yolculugunun anisina düzenlenen bu özel organizasyonda, 6 ülkeden 16 takim ve çok sayida sporcu mücadele etti.

Kades Meydani’nda düzenlenen törene Samsun-Çorum etabinda dereceye giren sporculara ödülleri verildi.

Ödül töreninde konusan Federasyon Asbaskani Bahattin Akyön, 7 bin yillik tarihe damga vuran Çorum’da baska bir tarih yazildigini söyledi.

100. Yil Cumhuriyet Bisiklet Turu’nun geçmisle gelecek arasinda bir köprü oldugunu vurgulayan Asbaskan Bahattin Akyön, “Türkiye yüzyilinin basladigi su günlerde tarihte bir damgadir. Bisikletle kültürler arasi, tarihler arasi ulasimdir. Sevgidir. Saygidir. Kardesliktir. Baristir ve pedallarla Türkiye yüzyilina dogru emin adimlarla yürümektir. Bunu basardik” dedi.

Konusmalarin ardindan Vali Mustafa Çiftçi, Belediye Baskani Dr. Halil Ibrahim Asgin, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Gençlik ve Spor Il Müdürü Cemil Çaglar, AK Parti Çorum Il Baskani Murat Günay tarafindan dereceye giren sporculara madalyalari verildi.

Kaynak: İHA