Bakan Osman Askin Bak Açiklamasi '8 Milyon Gencimize Yüzme Ögrettik'

Kocaeli’nin Derince ilçesinde Yaz Spor Okullari Kapanis Töreni ve Gençlik Festivaline katilan Gençlik ve Spor Bakani Osman Askin Bak, “Bizim, ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasin’ diye bir projemiz var. Bu proje çerçevesinde Türkiye çapinda su ana kadar 8 milyon gencimize yüzme ögrettik. Yil sonuna kadar 10 milyon ögrencimize ögretecegiz” dedi.

Bakan Osman Askin Bak Açiklamasi '8 Milyon Gencimize Yüzme Ögrettik'
Gençlik ve Spor Bakani Osman Askin Bak, Yaz Spor Okullari Kapanis Töreni ve Gençlik Festivaline katildi.

Harikalar sahilinde düzenlenen organizasyonda birçok farkli disiplinde sporcular marifetlerini sergiledi. Bakan Bak, akrobatik hareketlerle basket atan gençlerin eglencesine ortak olurken, sahilde oturan vatandaslari ziyaret etti. Voleybol oynayan gençleri izleyen Bakan Bak ardindan, Yaz Spor Okullari Kapanisi adina, Derince Belediye Baskani Zeki Aygün ile pasta kesti. AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Veysel Tipioglu ve Mehmet Akif Yilmaz eslik etti. Bakan Bak’in gençlerle futbol topu sektirdigi anlar renkli görüntüler olusturdu.

“8 milyon gencimize yüzme ögrettik”

460 gençlik merkezi ve 10 binin üstünde tesisle gençlere hizmet verdiklerini söyleyen Gençlik Ve Spor Baskani Osman Askin Bak, “Yaz spor okullarinda baskanimin bana verdigi bilgiye göre, 24 bransta tüm yil boyunca yaklasik 18 bin ögrenci geliyor. Spor yapiyor yüzme ögreniyor, bu yüzme havuzlarinin ikisini spor bakanligiyla beraber yaptik. Bizim, ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasin’ diye bir projemiz var. Bu proje çerçevesinde Türkiye çapinda su ana kadar 8 milyon gencimize yüzme ögrettik. Yil sonuna kadar 10 milyon ögrencimize ögretecegiz. Bogulup ailelerimizi de bizleri de üzmesin diye onlara yüzme ögreniyoruz. Bunu, Belediye baskanimiz Derince de çok güzel yapiyor, Büyüksehir Belediye Baskanimiz da çok güzel yapiyor. Spor tesislerini her tarafa yapiyoruz, Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan, sporun ve sporcunun dostu. Belediyelerimizin bu tür projeler yapilmasina çok büyük destek veriyor. Türkiye tesisiler açisinda çok büyük kazanimlar elde etti. Dünyanin en genç tesisleri bizde” dedi.

Kaynak: İHA