Darica'da 45 Bin Kisiye Hizmet Verebilecek Kapasiteli Kompleks

Darica Belediye Baskani Muzaffer Biyik, "Yaklasik bin 800 metre kapali alanda, 8 doktorlu saglik ocagi ile beraber içerisinde konferans salonu bulunan gençlik merkezi noktasinda bir kütüphaneyi ve kültür merkezimizi bugün hizmete açmis bulunmaktayiz. Seçim beyannamemizde gerçeklesen yüzde 92’lik bir eserle kentimizde asla dedikodu siyaseti degil, eser siyaseti üretmeye çalisiyoruz." dedi.

Darica'da 45 Bin Kisiye Hizmet Verebilecek Kapasiteli Kompleks


Darica Belediyesi ile hayirsever isadami Rüstem Metin Yurtsever isbirliginde yapilan Halk Sagligi ve Kültür Merkezi, Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Mehmet Özhaseki’nin katilimiyla bugün açilisi gerçeklestirildi.

Açilis konusmasi yapan ve Rüstem Metin Yurtsever’e tesekkür eden Darica Belediye Baskani Muzaffer Biyik, "Yaklasik bin 800 metre kapali alanda, 8 doktorlu saglik ocagi ile beraber içerisinde konferans salonu bulunan gençlik merkezi noktasinda bir kütüphaneyi ve kültür merkezimizi bugün hizmete açmis bulunmaktayiz. Seçim beyannamemizde Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin ile 4 yil önce çikmis oldugumuz bu yolculukta verdigimiz sözlerin yerine getirmenin hakli gururunu da ayrica yasiyoruz. Seçim beyannamemizde gerçeklesen yüzde 92’lik bir eserle kentimizde asla dedikodu siyaseti degil, eser siyaseti üretmeye çalisiyoruz. Marka sehir Darica anlayisiyla ilçemize deger katan projeleri özen göstererek ortaya çikariyor, ortak akilla kurumlarla isbirligine önem veriyoruz. Darica Belediyesi olarak ilçemize kattigimiz eserlerden bir tanesi de kültür merkezimiz." diye konustu.



"Kentsel dönüsüm projemizi gerçeklestirip toprak sahiplerine teslim ettik"

Darica Belediyesi olarak öncelikli konularindan birisi de deprem oldugunu ifade eden Baskan Biyik, "Darica bölgemizde 329 dairelik bir kentsel dönüsüm projemizi gerçeklestirip toprak sahiplerine teslim ettik. Darica 24 kilometrekarelik dar bir alan. Özellikle 1999 depremi öncesi yapilasmalarda, kooperatif binalari öncelik almak kaydiyla buralarla alakali hep is birligi içerisindeyiz. Ümit ediyoruz ki büyüksehir belediyemiz ve Çevre Sehircilik Bakanligimizla beraber o vatandaslarimizin da kentsel dönüsüm noktasindaki beklentilerine ivedilikle cevap verecegimize inaniyoruz. Yerel yönetimlerden sorumlu baskan oldugunuz günlerde malum yüzyilin felaketi olarak gördügümüz Maras depreminde Valimiz Seddar Yavuz ile beraber Maras’ta Dulkadiroglu ilçesinde de birlikte yaralari sarmak için Daricali hemsehrilerimizin bizlere verdigi emaneti oradaki kardeslerimize ulastirmak suretiyle o bölgelerde canla basla çalisiyoruz." seklinde konustu.



"Hükümet konagi insaatimiz devam ediyor"

Belediyecilik hizmetlerine devam ettiklerini dile getiren Baskan Biyik, "Darica genç bir ilçe. 2008 yilinda kuruldu ama 230 bin nüfusu var. Maalesef bir hükümet konagimiz yoktu. Bakanimiz döneminde yapilan islerle takibimiz sonucunda su anda hükümet konagi insaatimiz devam ediyor. Insallah yakin zamanda onun da milletimizin hizmetine açacagiz. Yine millet bahçelerimizde, sahilde muhtesem rekreasyon alanlari, yesil alanlarla kentimizin her bir tarafinda santiye seklinde devam eden büyük ve güzel islerimiz var" ifadelerini kullandi.

"45 bin kisiye hizmet verebilecek kapasiteli"

Hayirsever isadami Rüstem Metin Yurtsever ise "Bu kompleksin insaat baslangicinda pandemi dolayisiyla iki kisinin bile bir araya gelmeye çekindigi dönemde çesitli zorluklar altinda temeli atildi. Bu zorlu süreç içerisinde karsimiza çikan bir takim güçlere ragmen insaatini tamamlamis olmanin gururunu tasiyorum. Darica Belediyesi öncülügünde insa edilen halk sagligi ve kültür merkezimizin her bir alani halkimiza fayda getirmesi için projelendirilmis ve sadece halkimiza hizmet için var olmaya devam edecektir. Kompleks içerisinde egitim alanlari, konferans salonu, çalisma ofisleri ve halk sagligi merkezi gibi birçok alani bir arada bulunduruyor. Yaklasik 45 bin kisiye hizmet verebilecek kapasiteli kompleks olmasi itibariyle Türkiye’de nadir gerçeklestirilmis yapilardan biri olmustur" dedi.



"Baskan Muzaffer Biyik ile birlikte Darica’da kollari sivadik"

Yapilan çalismalardan bahseden Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin, "Önce ’Altyapisi olmayana, üstyapi yapmayacagiz’ diyerek Baskan Muzaffer Biyik ile birlikte Darica’da kollari sivadik. Yeni hizmetler yapmaya canla basla koyulduk. Darica’nin 14 tane mahallesinin altyapisini yeniden yaptik. Buranin ayri bir su deposu yoktu. Ana sebeke dogrudan su alan bir sistemi vardi ve topografyasindan dolayi sellerde ciddi riskler vardi. 2 senemiz buranin altyapisini yeniden yapma, insa etmeyle geçti. Bunun yaninda iki tane ana noktada bunlardan bir tanesi kislamizin oldugu bölgede yaklasik 900 dönümlük bir alanda millet bahçesi yapilmasiydi. Diger taraftan da Balyanoz Koyu’nda hemsehrilerimizin nefes alacak, sahille bulusacaklari güzel rekreasyon alanlari kazandirmak oldu. Bunun yaninda Darica’nin trafigini rahatlatacak sayisiz ana arter, açma problem projelerine de birlikte öncülük ettik. Bu merkezde emegi geçen hayirsever isadami Rüstem Metin Yurtsever ve Darica Belediye Baskani Muzaffer Biyik’a tesekkür ediyorum" diye konustu.

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz da yapilan merkez dolayisiyla emegi geçenlere tesekkür etti.

"Darica Belediye Baskani Muzaffer Biyik ve Baskan Büyükakin’a çalismalarindan dolayi tesekkür ediyoruz"

Yapilan çalismalardan dolayi belediye baskanlarina tesekkür eden Bakan Özhaseki, "Darica Belediye Baskani Muzaffer Biyik’a buradaki çalismalarindan dolayi tesekkür ediyoruz. Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin yaptigi hizmetleri anlatti. Allah razi olsun. Kocaeli’nin her bir tarafinda onun da emegi var. Bakanlik olarak Kocaeli’de 25 yerde isimiz var. Onlar da birebir takip ediyoruz. Ve bütün bu devletin hizmetlerinin yani sira hayirsever kardesimin de Cenabihakk’in rizasini kazanabilmek adina yapmis oldugu bu eserden dolayi kendilerine çok tesekkür ediyorum" seklinde konustu.

Açilis programina Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Mehmet Özhaseki’nin yani sira Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin, AK Parti Milletvekilleri Veysal Tipioglu, Darica Belediye Baskani Muzaffer Biyik, hayirsever isadami Rüstem Metin Yurtsever ve çok sayida vatandas katildi.

Kaynak: İHA