Artvin'de Tellere Takilarak Mahsur Kalan Ayi Kurtarilarak Dogaya Birakildi

Artvin’in Savsat ilçesinde aç kalarak köye inen ve tellere takilarak mahsur kalan boz ayi köylünün ihbari üzerine ekipler tarafindan kurtarilarak yeniden dogaya birakildi.

Artvin'de Tellere Takilarak Mahsur Kalan Ayi Kurtarilarak Dogaya Birakildi
Ilçeye bagli Savas köyünde yiyecek aramak için köye inen boz ayi, bir vatandasin bahçesini çevirdigi tel örgülere takilarak mahsur kaldi. Sabahin erken saatlerinde ayinin sesini duyan bölge halki Doga Koruma Milli Parklar Müdürlügü ekiplerine haber verdi. Ekiplerin uzaktan uyusturucu ignelerle sakinlestirdigi ayi, yaklasik 2 saatlik çalismayla tellerden kurtarildi.

Ayi tedavisinin ardindan kamyonetle, uygun bir noktaya götürülerek dogaya birakildi. Ayiyi kurtarma çalismalari, çevredekilerce cep telefonu kamerasiyla görüntülendi.

Sabah saatlerinde tarlaya giren ayinin tele takildigini ifade eden bölge halkindan Mustafa Altun, “Yanina gittigimizde ayinin aci içinde haykirdigini gördük ve ekiplere haber verdik. Çalisma sonrasi ekipler, ayiyi igne ile uyuttuktan sonra telleri keserek kurtardilar. Ayi bizim yasadigimiz yerlere kadar iniyor. Yetkililerden buna bir çare bulmalarini istiyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA