Fethiye Belediye Baskani Karaca, 'Bu Kadarina Pes' Dedirtti

Göreve geldigi günden bu yana adi skandallarla anilan Fethiye Belediye Baskani Alim Karaca, bu seferde Türk Bayragi üzerine adini yazdirarak, bayraklari belediye görevlilerine sehrin farkli noktalarina astirdi. Üzerinde ‘Alim Karaca’ isimi yazili Türk Bayraklarini gören vatandaslari sasirtirken Fethiye Ülkü Ocaklari ise yaptigi basin açiklamasi ile Belediye Baskani Karaca’ya tepki gösterdi.

Fethiye Belediye Baskani Karaca, 'Bu Kadarina Pes' Dedirtti
2019 yilinda göreve geldigi günden bu yana, adi farkli skandallarla ülke gündemine düsen Fethiye Belediye Baskani Alim Karaca, bu kez de siradan bir vatandasin bile yapmayacagi hatayi yapti. Türk Bayragi Kanununa göre, ay yildizli bayragimizin üzerine herhangi bir görsel veya yazi yazilmasi yasak olmasina ragmen Fethiye’nin çesitli noktalarina sanli bayragimizin üzerine ad, soyad, ünvan ve Fethiye Belediyesinin logosunu bastirarak sehrin farkli noktalarina astirdi. Bunu gören vatandaslar ise duruma tepki gösterdi.

Ülkü Ocaklari’ndan kinama

Baskan Alim Karaca’nin bu yakisiksiz davranisinin ardindan, vatandaslar gibi Fethiye Ülkü Ocaklari Baskani Oguzhan Teke de tepkisini gösterdi. Baskan Teke konu hakkinda yaptigi açiklamasinda; "Türk Bayragimiz! Bagimsizligimizin Nisanesidir! Sehitlerimizin Aziz kanlariyla sulanan namusumuzdur. Hiç bir kurum ve kurulusun reklam araci degildir. Sanli Türk Bayragimiza yapilan saygisizligin sorumlusu kim ise derhal Bayrak Kanunu’na muhalefetten adli islem yapilmasi gerekmektedir” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA