Kocaeli Il Jandarma Komutanligina Kidemli Albay Murat Bozkurt Atandi

Resmi Gazetede yayimlanan kararnameye göre Kocaeli Il Jandarma Komutanligina, Sirnak Il Jandarma Komutani Kidemli Albay Murat Bozkurt atandi.

Kocaeli Il Jandarma Komutanligina Kidemli Albay Murat Bozkurt Atandi


Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in imzasiyla yeni Jandarma Genel Komutanligi Personeli 2023 Yili Atama ve Terfileri 2021/419 sayili kararnamesiyle, resmi gazetede yayimlandi. Karara göre Kocaeli Jandarma Komutanligi görevine, Sirnak Il Jandarma Komutani Kidemli Albay Murat Bozkurt atandi. 2 yildir görev yapan, Jandarma Kidemli Albay Yavuz Selim Kapanci’nin ise Jandarma Komutanligi emrinde görevine devam edecek.

Albay Murat Bozkurt kimdir ?

1971 yilinda Istanbul’da dünyaya gelen Murat Bozkurt, ilk ve orta ögretimini Istanbul’da tamamladi. 1989 yilinda Kuleli Askeri Lisesini bitiren Bozkurt, 1993 yilinda Kara Harp Okulundan Jandarma Tegmen olarak mezun oldu. Sirasiyla; Sirnak, Karaman, Diyarbakir, Hatay, Eskisehir, Erzurum, Sanliurfa, Balikesir ve Çankiri Illerinde görev alan Bozkurt, son olarak Singapur Büyükelçiliginde Içisleri Müsaviri olarak görev yapti. Evli ve 2 çocuk babasi Bozkurt, Ingilizce bilmektedir.
Kaynak: İHA