Günes Mahallesi Kentsel Dönüsümü'nde Çifte Sevinç

Antalya Büyüksehir Belediyesi’nin Günes Mahallesi’nde gerçeklestirdigi kentsel dönüsüm projesinde 211 hak sahibine ait 335 dairenin bagimsiz bölüm numaralarini belirlemek üzere noter huzurunda kura çekimi yapildi.

Günes Mahallesi Kentsel Dönüsümü'nde Çifte Sevinç


Antalya Büyüksehir Belediyesi’nin planli, kuralli ve kimlikli bir kent insa edilebilmesi için Günes Mahallesi’nde baslattigi kentsel dönüsüm projesinde sona gelindi. Antalya Büyüksehir Belediyesi istiraki ANTEPE kontrolünde insaati tamamlanan Günes Mahallesi Kentsel Dönüsüm Projesi’nde hak sahiplerine ait 335 dairenin bagimsiz bölüm numaralarini belirlemek üzere Antalya 16. Noterligi huzurunda kura çekimi gerçeklestirildi.



"Hak sahiplerine hayirli olsun"

Hak sahiplerine dairelerinin hayirli olmasini dileyen Baskan Muhittin Böcek, göreve geldigi ilk günden itibaren Günes Mahallesi’nde kentsel dönüsüm magduriyeti yasayan vatandaslari yalniz birakmadiklarini söyledi.

2019 yerel seçimleri sonrasi Günes Mahallesi’ni ziyaret ettigini ve hak sahiplerinin magduriyetini gördügünü söyleyen Baskan Böcek, “Günes Mahalle Muhtarimiz bizi ziyaret etti ve sorunlarini dinledik. Ardindan Günes Mahallesi’ne giderek problemlerini yerinde tespit ettik. 29 yildir ne söylediysem yaptim. Söz Muhittin Böcek sözü dedik ve 29 Mart 2022 tarihinde temeli hep birlikte attik. Seçim öncesi vatandasimizin dertlerine derman olacagiz demistik. Onlarin haksizliga ugradigi noktalarda geregini yapacagiz demistik. Türkiye’de ilk defa kentsel dönüsüm projesini Konyaalti’nda yapan bu Yörük çocugu kardesinizdir. Konyaalti’nda 625 dairelik bir dönüsüm projesi gerçeklestirmistik. Bugün burada 97 dönüm alan üzerinde 8 blok ve 545 konut yer aliyor. Bu konutlarin 335’i 211 hak sahibimize ait. Noter huzurunda belirlen dairelerde hak sahiplerimiz insallah ömür boyu huzurla oturacaklar. Projeyi süresinden önce tamamlayan yüklenici firma yetkililerine ve çalisma arkadaslarima tesekkür ediyorum.” diye konustu.



Günes Mahallesi Muhtari Mehmet Özgan kentsel dönüsümde yasadigi sorunu Baskan Muhittin Böcek’e ilettigini ve aninda çözüm üretildigini ifade etti.

Özgan, “O gün derdimizi Sayin Baskana anlattik. Sag olsun derdimizi dinledi. Bize bir söz verdi ve sözünü tuttu. Bu gün tamamlanan konutlar bir Muhittin Böcek sözüdür.” dedi.



Cami temeli atildi

Törende ayrica Antalya Büyüksehir Belediyesi tarafindan Günes Mahallesi’ne kazandirilacak caminin temel atmasi da gerçeklestirildi.

Mahallede bulunan 2 bin 152 metrekare alan üzerinde yaklasik bin metrekare toplam insaat alanina sahip olan cami projesinin zemin katinda morg, gasilhane, kadin-erkek WC, abdesthane, elektrik odasi, taziye salonu yer aliyor. Birinci katinda son cemaat yeri, imam odasi, harim bulunuyor. Ikinci katta ise bayan mahfili fonksiyonlarina yer verildi.

940 metrekare yesil alana, 615 metrekare sert zemine, sadirvana, iki minare ve çevre duvarlarina sahip olacak cami; harim bölümünde 508 kisi, son cemaat yerinde 117 kisi, bayan mahfili bölümünde 200 kisilik olmak üzere toplam 825 kisi kapasiteli olacak.

Törene, Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Milletvekilleri Cavit Ari, Mustafa Erdem, Aliye Cosar, Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek, Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Il Baskani Nuri Cengiz, Iyi Parti Antalya Il Baskani Vahdet Afsin Karacan, CHP Kepez Ilçe Baskani Önder Kurnaz, ANTEPE Yönetim Kurulu Baskani Ismail Erdogmus, Antalya Muhtarlar Dernegi Baskani Nazif Alp, yüklenici firma yetkilileri, Belediye Meclis Üyeleri ve hak sahipleri katildi.

Kaynak: İHA