Talas'in 100 Bin Metrekarelik Millet Bahçesi'nin Temeli Atildi

Talas Belediyesi tarafindan ulusal proje yarismasi ile seçilen ve 100 bin metrekarelik alana yapilacak olan Talas Millet Bahçesi’nin temeli, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Mehmet Özhaseki’nin katilimi ile gerçeklesti.

Talas'in 100 Bin Metrekarelik Millet Bahçesi'nin Temeli Atildi


Düzenlenen temel atma törenine Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Mehmet Özhaseki, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Saban Çopuroglu, Murat Cahid Cingi, Ayse Böhürler ve Bayar Özsoy, Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin, Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç, ilçe belediye baskanlari, protokol üyeleri ve vatandaslar katildi.



Yapilacak millet bahçesinin projesinin ulusal proje yarismasi ile seçildigini söyleyen Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin, “Talas özelinde geçen hafta 22 bin metrekarelik bir kent meydani ve 20 bin metrekaresi park bahçe olan bir mekan açtik. Çok kisa bir süre önce Zincidere Göleti Piknik Alani yine önemli bir eser oldu. Artik bir öykü olusuyor. Tabi burasi 300 bin metrekareden olusan Il Jandarma Komutanligi’na ait bir mekan. 100 bin metrekaresine talip olduk. Ne yapacagiz millet bahçesi yapacagiz dedik. Onay verdiler. Zaten jandarmaya tahsis edilmis ancak hazinenin mülkü olan bir yer olunca sonra ayni zamanda jandarmanin da bagli bulundugu Içisleri Bakanimizi aradim, o da uygun gördü. Ufak bir pazarlik geçti. Karsiliginda bir miktar lojman ve bir binayi kendilerine yaptik ama bizim bu isten sehir olarak, Talas olarak karli çiktigimizi düsünüyorum. Sonradan Çevre ve Sehircilik Bakanligimiza ugradik ve sag olsun bakanimiz hem kredi desteginde bulundu bize hem de buranin Talas Belediyesi’ne tahsisini gerçeklestirdi. Kendilerine tesekkür ediyorum. Proje çizilme noktasinda da Türkiye genelinde ulusal bir proje yarismasi açtik. Burada Istanbul’dan bir firma 14 firma arasindan birinci oldu. Altyapi, üst yapi gibi çok farkli detay projelerden sonra biz en sonunda bu isi gerçeklestirmek üzere ihalemizi yaptik. 3 ay sonra Allah nasip ederse burasi iyice sekillenecek. Buranin içerisinde oyun alanlarindan tutun dinlenme alanlarina kadar AMFI tiyatrolardan kültür binasina kadar, ayni zamanda büyük bir kütüphaneyi barindiran bir yapi var. Türkiye genelindeki bir fikir yarismasinda birinci olan bir proje olunca çok önemli bir kazanim saglamis olduk” dedi.



Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç da, “Bu güzel çalismada bulunmak bizleri keyiflendirdi. Degerli baskanimiza ve kiymetli ekibine huzurlarinizda tesekkür ediyorum. Talasimiza ne yapsak az diye de buradan ifade etmek istiyorum. huzur sehri, güvenli liman olan Kayserimize bu güzel çalismalar baglaminda ne yapsak yakisir. Emegi geçenleri bir kez daha tebrik ediyor, tesekkür ediyorum. Tabi bu çalismalarda bize her zaman desteklerini esirgemeyen Çevre ve Sehircilik Bakanimiza, özelde de sehrimizin her projesinde yanimizda olan Mehmet Özhaseki Bakanimiza tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

AK Parti Kayseri Milletvekili Ayse Böhürler ise, “Sabahtan beri hayirda yarisanlarin, öncü olanlarin sehri olan Kayseri’nin güzelliklerini ve projelerini dinliyoruz ve bu projelerin açilislarinda bulunuyoruz. Simdi de burada çok güzel bir projenin, Talas’a çok büyük bir deger kazandiran bir projenin millet bahçesinin açilisi için buradayiz. Millet bahçesi bir felsefe ile ortaya çikmis bir proje. Ilk 1860’da açiliyor daha sonra Cumhuriyet döneminde de devam ediyor. Aslinda 17 devlet kurmus Türk Milleti’nin kendine has yasam kültürünün dogayla, huzurla, yesille, bilgelikle ve aslinda tarihi hafizalarla bulustugu mekanlar olan millet bahçesi projesi Cumhurbaskanimizin liderliginde özellikle son 5 yilin en güzel projelerinden birisi. Bir bulusma mekani olarak millet bahçemizin sehrimize hayirli olmasini diliyorum” dedi.



“11. milletvekili olarak Kayseri için elimden geleni yapiyorum”

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Mehmet Özhaseki de Kayseri için 11. milletvekili olarak elinden geleni yaptigini söyleyerek, “Kadim bir sehrin çocuklariyiz. Tarihi kayitlara göre neredeyse 6 bin yillik bir geçmisimiz var. Daha öncesi de belki vardir ama biz su andaki bilgi, belge buluntulardan ancak bunu söyleyebiliyoruz. Onlarca kavim yasamis, medeniyetler kurulmus burada. Onlardan da hala izler tasiyoruz. Toplum hayati çok uzun. Bu sehrin hayatinda çok sasali güzel günler de var, zorda kaldigimiz, geride kaldigimiz çok sikintili günlerimiz de var. Milattan önce nüfusun 400 binlere çiktigi imparatorlugun bas sehri oldugu bir sehir hayati da var burada, 1920’li 30’lu 40’li yillara geldigimizde çok geri, her taraf perisan neredeyse 2 katli evin olmadigi her tarafin kirli ve pasakli oldugu bir ortam da var. Gittigimiz her yerde Kayseri’deki uyumu anlatiyoruz. Milletvekillerimizden daglar kadar memnunuz. Bu kadar uyumlu bir ekip gerçekten zor olur. Muhalefetteki arkadaslardan da bir kötülük görmedim onu da söyleyelim. Ben de 11. milletvekili olarak da zaten elimden geleni yapiyorum. Insallah arkadaslarimizla birlikte Kayseri’ye hizmet etmeye devam edecegiz” ifadelerini kullandi.

“Insanin yasadigi yerde ihtiyaçlar bitmiyor”

Insanlarin yasadigi yerlerde ihtiyaçlarin sürekli oldugunu söyleyen Bakan Özhaseki, “Insanoglunun yasadigi yerde ihtiyaç bitmiyor. 30 sene önce de birtakim ihtiyaçlar vardi, bugün de var. Bittikçe yeni ihtiyaçlar ortaya çikacak, bunlar yapilacak ve nihayetinde yasayan insanlar mutlu olacak. Önemli olan orada ihtiyaçlar dogdugunda, sikintilar ortaya çiktiginda çözme iradesi gösterecek bir yapinin olmasi, bir gücün olmasi. Çok sükür Memduh Baskanin liderliginde 16 belediye burada kol kola girdiler, Kayseri’ye hizmet ediyorlar, biz de onlara ne lazimsa geriden yardim ediyoruz destek oluyoruz. Bu arada sansli bir dönemdeyiz. Basta sayin valimiz olmak üzere, komutanlarimiz, emniyet müdürlerimiz, tüm kaymakamlarimiz hepsinden çok memnunuz. Eger olmasak onu da söylerim. Su arkadas ariza çikariyor derim ama gerçekten yok. Böyle güzel bir ekibi bulmak da kolay degil. Insallah bu birliktelik bu beraberlik bu güzel hizmetler, insanlarimizin duasina vesile olacak. Bizim de nihayetinde geçip giderken Cenabi Hakkin huzuruna çikarken yüz akiyla çikmamiza vesile olacak. Iste eserler çikiyor. Allah razi olsun Mustafa Baskanimiza da tesekkür ediyoruz. Talas’a da simdi renk katiyor, hava getirdi, gayret ediyor. Insanlar da çok seviyor. Allah razi olsun kendisinde. Bu vesileyle ben bir kez daha tesekkür ediyorum ayaklariniza saglik. Günümüzü bugün hayirla baslattik hayirla bitiriyoruz” dedi.

Konusmalarin ardindan protokol üyeleri tarafindan butona basilarak temel atma gerçeklestirildi.

Kaynak: İHA