Fatih Erbakan Açiklamasi 'Hayra Motor, Serre Fren Olma Gayretimizden Vazgeçmeyiz'

Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Fatih Erbakan, “Hayra motor, serre fren olma hassasiyet ve gayretimizden asla vazgeçmeyiz” dedi.

Fatih Erbakan Açiklamasi 'Hayra Motor, Serre Fren Olma Gayretimizden Vazgeçmeyiz'


Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Fatih Erbakan, 100’den fazla temsilcinin katildigi “Adalet için Refahta Birlesiyoruz” programinda gündeme iliskin açiklamalarda bulundu. Erbakan, Yeniden Refah Partisi’nin 5 yil önce kurulmus bir parti olmasina ragmen Türkiye’de anahtar parti konumuna geldigini söyledi.

Yeniden Refah Partisi’nin, Emeklilikte Yasa Takilanlar (EYT), süresiz nafaka, 6284 sayili kanun, asi ve saglik güvenligi, Ayasofya Camii’nin tekrar ibadete açilmasi gibi sorunlarin çözümünü gür bir sesle dillendirdigini belirten Erbakan, partisinin magduriyetler hakkinda bilinçlendirme vazifesini layikiyla yerine getirdigini kaydetti.



“Memleketimiz için iyi olan, faydali olan neyse onlarin gerçeklesmesini istedik”

Erbakan, Milli Görüs’ün halka hizmet ve Hakk’a hizmet anlamlarini tasidigina isaret ederek söyle konustu:

“Ahiret öncelikli siyaset demektir. Siyasetin ticaret olarak degil, ibadet olarak yapilmasidir. Iste Milli Görüs’ün basarisi ve insanliga faydasi bu siyaset anlayisindan kaynaklanmaktadir. Bizim Cumhur Ittifaki’na destegimiz asla pazarliklar zemininde yürümemistir. Biz Yeniden Refah Partisi olarak, kimseyle makam, mevki pazarligi yapmadik. Biz, ortaya koydugumuz protokolle, milletimiz için, memleketimiz için iyi olan, faydali olan neyse onlarin gerçeklesmesini istedik. Milletimizin maddi ve manevi sikintilarindan kurtarilmasi için bu protokolü ortaya koyduk."

“Hayra motor, serre fren olma gayretimizden vazgeçmeyiz”

Erbakan, 14 Mayis Cumhurbaskanligi seçimlerinden önce AK Parti ile yaptigi mutabakati hatirlatarak vicdanlarinin rahat oldugunu belirterek, sunlari kaydetti:

“Hayra motor, serre fren olma hassasiyet ve gayretimizden asla vazgeçmeyiz. Cumhur Ittifaki’na katilirken üzerinde anlasilan protokolde ekonomik ve sosyal sorunlarla alakali bütün hususlarin Gazi Meclisimizde takipçisi olacagimiza söz verdik. Bu sözün geregini hiç kimsenin süphesi olmasin ki Meclis’te de, Meclis disinda da hakki ile yerine getiriyoruz, getirmeye de devam edecegiz.”

Erbakan, AK Parti’nin, vatandaslarin magduriyetlerini giderebilmek için çesitli adimlar atmasina ragmen, yeni magduriyetleri ortaya çikmasina da neden oldugunu kaydetti.

Erbakan, EYT gibi sorunlarin çözülmesine ragmen yeni emeklilik farklarinin da ortaya çiktigina dikkati çekerek, “Staj ve çiraklik magdurlari, 2000’liler gibi yeni magdur gruplari olusmustur. Kadina yönelik siddeti önlemek isterken, erkekler, çocuklar hatta yine kadinlar magdur edilmistir. Genel seçimler sonrasinda maaslara zam yapilmistir, ancak KDV, ÖTV, diger vergi ve harçlara yapilan yüksek zamlar ve icat edilen yeni vergilerle maaslara kasikla yapilan zamlar, kepçeyle geri alinmistir.” ifadelerine yer verdi.

Erbakan, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) ve diger muhalif partilerinin, problemler karsisinda çözüm merkezi haline gelmesi gerekirken magduriyetlere karsi tutumunun AK Parti’den farkli olmadigini söyledi.



Erbakan sözlerini söyle sürdürdü:

“CHP Genel Baskaninin namus sözü vermis olmasina ragmen Istanbul Büyüksehir Belediyesi basta olmak üzere birçok belediyede isten çikarmalarla yeni magduriyetler olusturdugunu görüyoruz. Her seçim öncesinde ülkemizin kanayan yarasi ‘taseron sorununu’ çözecegini iddia eden Sayin Kiliçdaroglu, 2019 yilinda kazanmis oldugu belediyelerde, geçen son 4 senede, taseron sorununu neden çözmemistir. ‘Kentsel dönüsüm’ dediler, ‘konut sorununu çözecegiz’ sözü verdiler, tutamadilar. Ulasim ücretlerini sembolik hale getirecegiz’ sözü verdiler, ulasim ücretlerine yüzde 200’ün üzerinde zam yaptilar.”

Programa katilan bir diger isim olan Uzmanlar Federasyonu Genel Baskani Ali Tilkici ise sözlesmeli uzman çavuslarinin özlük haklarinin iyilestirilmesini talep etti. Tilkici, uzman çavuslarin mobbing altinda çalistigini belirterek, “Ay yildizli bayraga kan veren uzman çavuslar, Türk Silahli Kuvvetleri’nin en çok sehit ve gazi veren kahraman evlatlaridir. Anadolu’nun kerpiç evlerinin yigitleri. Ne yazik ki görünmüyorlar. 25’inci dönemde ‘adro verilecek’ denildi. 26’nci dönemde ‘Sözlesme belasindan kurtulacaksiniz’ denildi. 27’nci dönemde ‘Bu sefer hallediyoruz’ denildi. 28’inci döneme geldik, kahramanlara ‘Kadro verilecek’ deniliyor. Müspet adimlar bekliyoruz. Verilen sözlerin yerine getirilmesini bekliyoruz.” açiklamalarinda bulundu.

Program, sivil toplum kurulusu temsilcilerinin yasadiklari problemleri sunum halinde anlatmasinin ardindan tamamlandi.
Kaynak: İHA