Ardahan'da 'Bir Günlükler'in Ölüm Uçusu Basladi

Ardahan’da, her yil agustos ayinda yasanan ’kelebeklerin ölüm dansi’ basladi. Havanin kararmasiyla birlikte sokak aydinlatma isiklarinin etrafinda dakikalarca uçup, bir süre sonra ölen kelebekler, yerde beyaz bir örtü olusturdu.

Ardahan'da 'Bir Günlükler'in Ölüm Uçusu Basladi


Ardahan’da, "bir günlükler" ve "mayis sinekleri" olarak adlandirilan kelebekler, havanin kararmasi ile birlikte tarihi Kura Köprüsü ve Kura Nehri kiyisina geldi. Vatandaslarin saskin bakislari arasinda sokak aydinlatma direklerinin isiklarinin etrafinda dakikalarca uçan kelebekler, adeta ölüme uçtu.

Geçen yil da ayni bölgede aydinlatma lambalari etrafinda toplanan sineklerin, yaklasik bir hafta daha "ölüm dansini" sürdürmesi bekleniyor. Mayis sineklerinin sayisi gece saatlerine dogru artarken, yoldan geçen vatandaslar onlarin uçuslarini izledi. Sineklerin uçusu, yaklasik yarim saat kanat çirpmanin ardindan ölümleriyle noktalaniyor.

Vatandaslarda Gökmen Ürker, "Güzel ilimizin kelebekleri. Bizde arkadasimla birlikte bisiklet sürerken bu güzel görüntüyü hayranlikla izledik. Her yil oldugu gibi bu yil da ölüm uçusu baslamis. Bu güzel görüntüyü herkesin izlemesini tavsiye ederim’’ dedi.

Kaynak: İHA