Diyarbakir'da 'Inanç Turizmi' Toplantisi

Diyarbakir’da acente temsilcileri düzenlenen toplantida bir araya geldi.

Diyarbakir'da 'Inanç Turizmi' Toplantisi
Merkez Sur ilçesinde düzenlenen toplantida konusan Diyarbakir Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Ali Ihsan Su, kentin depremden sonra tamamen normale döndügünü belirterek, turistlere çagrida bulundu. Vali Su, “Bugün çok degerli acente sahiplerimizle Diyarbakir’imizda bir araya geldik. Diyarbakir’imiz çok özel ve güzel bir kent. Bizim de bunu tanitmamiz gerek. Herkese bu güzellikleri tanitiyoruz ama bir de taniticilara tanitmamiz gerek. Bu meyanda bugün inanç turizmi açisindan toplantimizi yaptik. Diyarbakir ilimiz 12 bin 500 yil geriye giden bir tarihe sahiptir. O günden bugüne 33 medeniyete ev sahipligi yapmis bir il. Bu bakimdan da 33 medeniyetin her birinin Diyarbakir’imizda izlerini görmemiz mümkündür. Biz, Diyarbakir Valiligi ve Büyüksehir Belediyesi olarak degerlerimizi, dogamizi, tabiatimizi, kültür degerlerimizi ve tarihimizi insanlarimizla bulusturmak üzere böyle bir toplantiyi düzenlemis olduk. Sunu da ifade etmek isterim ki biz geçen yil 1 milyonun üzerinde turisti ilimizde agirladik. Bu sene hedefimizi 1 buçuk milyon olarak belirlemistik ama meydana gelen depremden kaynakli bu rakam biraz daha az oldu. Ama sunu da belirtmek isterim ki ilimiz normale dönmüs durumdadir” dedi.

Diyarbakir’in Türkiye’de inanç turizmine açilan bir penceresi oldugunu ifade eden Diyarbakir Otelciler ve Turizmciler Dernegi (DOTED) Baskani Veysi Kaya, bu seneki konaklama hedefinin 1 milyon 250 bin oldugunu kaydetti.

Kaya, Diyarbakir’in dünya ölçeginde tarihi ve kültürel varliklari ile önemli bir konuma sahip oldugunu dile getirerek, “Diyarbakir, Türkiye’nin inanç turizmine açilan bir penceresidir. Sahip oldugu tarihi ve kültürel varliklari ile dünya ölçeginde önemli bir konuma sahiptir. Bundan mütevellidir ki turizm ve konaklama sektöründe her daim yerini korumaktadir. Diyarbakir, turizm sektöründe hak ettigi yere emin adimlarla ilerlemektedir. Bu açidan dönüp baktigimizda 2021 yilinda 830 bin konaklama ile çiktigimiz bu yolda 2022 yilinda 1 milyon 70 bine konaklama sayimizi artirmis bulunmaktayiz. Bu yil dogal afetlere ragmen bu sayinin 1 milyon 250 bin olmasi hedeflenmektedir” diye konustu.

Toplantiya Diyarbakir Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Ali Ihsan Su, AK Parti Diyarbakir Milletvekili Mehmet Sait Yaz, Diyarbakir Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Mehmet Kaya, Diyarbakir Otelciler ve Turizmciler Dernegi (DOTED) Baskani Veysi Kaya, kamu kurum müdürleri ve çok sayida vatandas katildi.

Kaynak: İHA