Rekor Kiran Sicaklara Dayanamadi, 26 Yillik Aracina Klima Taktirdi

Adana’da bu yil rekor kiran asiri sicaklar, 1989 yilinda üretimi yapilan ve zorlu arazi sartlarinda bölgede tercih edilen Toros’a yeni nesil klima taktirdi. Kozanli sürücü Nurettin Kilinç, yeni araç almak yerine her yere ulasimini sagladigi 26 yillik emektari arabasina sanayide özel bir sistemle yeni nesil klima taktirdi.

Kozan ilçesinde yasayan emekli çiftçi Nurettin Kilinç, sicaklara dayanamayip 1989 model Renault Toros aracina yeni nesil klima taktirdi. Bölgede kirsal mahallelerde ve zorlu arazi sartlarina uygun olmasi nedeniyle halk arasinda "dag keçisi" olarak bilenen Toros aracindan vazgeçmeyen Kilinç, aracin içinin asiri sicak olmasi ve rekor kiran sicaklarda daha da dayanilmaz olmasi nedeniyle yeni nesil klimayi araca takmaya karar verdi.

Kilinç, Kozan Oto Sanayi’nde bir esnafla hayalini kurdugu klimali araba için basvurdu. Bunun üzerine sanayici Toros’a klima sistemi yapti. Kilinç aracinda artik serin serin gezecegini kaydederek, “Emekli bir gezenim. Yazin sicaklarina dayanamadik. Elimizden gelen ile idare ettik ama olmadi geldik, klimayi taktirmaya. Araba almamiza gerek yok, memnunuz. Serin serin gezecegiz” dedi.

Yaklasik 25 bin TL masraf yaparak araci klimali hale getiren Kilinç, klimayi taktirdiktan sonra hemen açarak, Kozan sicaklarinda yanmadan gezmeye devam edecegini belirtti.

Kaynak: İHA