STSO Baskani Özdemir Açiklamasi 'Ince Eleyip Sik Dokuyoruz'

Sivas Ticaret ve Sanayi Odasi (STSO) Agustos ayi olagan meclis toplantisinda, tüm meclis üyeleri Baskan Zeki Özdemir yönetiminde tek yürek olarak, Sivas’ta bulunan tüm OSB’lerin cazibe merkezi ilan edilmesini talep etti.

STSO Baskani Özdemir Açiklamasi 'Ince Eleyip Sik Dokuyoruz'


STSO Baskani Zeki Özdemir, yapmis oldugu konusmada “Sivas’ta bulunan tüm organize sanayi bölgelerimizin cazibe merkezi çerçevesine alinmasini her platformda dillendiriyorum. Sivas’ta 5 adet organize sanayi bölgemiz var. Demirag Organize Sanayi Bölgemiz cazibe merkezi çerçevesinde, diger OSB’lerimizin de cazibe merkezi ilan edilip, 6. Bölge tesviklerinin buralara uygulanmasi gerekiyor. Bunlar; Sivas Sarkisla Organize Sanayi Bölgesi, Sivas Gemerek Organize Sanayi Bölgesi, Sarkisla Tarima Dayali Ihtisas (Besi) Organize Sanayi Bölgesi ve Sivas Birinci Organize Sanayi Bölgesi. Sivas’in ekonomisini ilçelerimizle beraber ayaga kaldirmamiz için bu organize sanayi bölgelerimizin de cazibe merkezi çerçevesine alinmasini hep birlikte dillendirmeliyiz. Sayin Cumhurbaskanimiza ve Siyasi Parti Genel Baskanlarimiza sundugumuz dosyada tüm organize sanayi bölgelerimizin cazibe merkezi çerçevesine alinmasini ana baslik olarak talep ettik. Demirag Organize Sanayi Bölgesi’nde, tahsiste yüzde 80 oranina ulasmis durumdayiz. Ek tahsis alanlari olusturmak için çalismalarimiz devam ediyor. Bu bölgede, yüksek teknoloji ürünler üreten firmalar istiyoruz. Ince eleyip sik dokuyoruz. Bugünkü yasadigimiz sorun tamamiyla ekonomi ile ilgili. Su anda küresel bir sorun yasiyoruz. Bu sorun bütün dünyayi ilgilendiriyor. Ihracat rakamlarimiz düstü, personel maliyetleri yüzde 100 artis gösterdi. Kendi isletmelerimizde dahi önümüzdeki birkaç ayi maalesef planlama sansimiz yok.” dedi.



“Sorunun çözümü; tasarruf, beklentilerin azaltilmasi ve üretimden geçiyor”

Ekonomik sikintilarin asilabilmesi için öneriler sunan Baskan Zeki Özdemir, “Buradan Hükümetimize de seslenmis olayim. Ekonomik sikintilari asabilmek için biz üretici ve tüketiciler eger tasarruf yapmazsak, beklentilerimizi azaltmazsak, üretim yapmazsak bu girdaptan çikma sansimiz yok. Bu anlattigim global bir konu. Ülkemizde yasayan tüm üretici ve tüketiciler olarak bu üç konuyu gündeme alip israrla üzerinde durmamiz gerekiyor. Sayin Valimiz ve Belediye Baskanimiz basta olmak üzere, STK’larimizla, Kamu Kurumlarimizla ve Sanayicilerimizle iyi bir etkilesim içerisindeyiz. STSO, TÜRASAS is birligi ile mesleki akreditasyona sahip kaynak ustasi yetistirme kursu düzenlemeyi planliyoruz. Amacimiz, kamu sanayi is birliginde kaynak egitim merkezi açmak, kursiyerleri egitmek ve sonunda belge vermek. Böylece yetismis eleman ihtiyaci kismen karsilanmis olacaktir. Ayrica Odamiz bünyesinde ISKUR ile beraber Özel Istihdam Bürosu olusturmayi planladik. ISKUR talepleri toplayip, isveren ve is arayanlari nasil bir araya getiriyorsa biz de odamizda böyle bir büro olusturarak mensuplarimizla kalifiye elemanlari bir araya getirmeyi planliyoruz” diye konustu.



“Kredi Karti ile taksitli satislar konusuyla ilgili talepleri TOBB ve BDDK’ya bildirdik”

Kredi karti ile taksitli satislar konusuyla ilgili talepleri TOBB ve BDDK’ya bildirdiklerine deginen Özdemir, “Milletvekillerimizden, siyasilerimizden talep ettik. Önümüzdeki hafta Ankara’da yapilacak olan Türkiye Ekonomi Surasi için TOBB bizden taleplerimiz istedi. Mensuplarimizdan gelen diger taleplerle beraber ihale fiyat farklari ve taksitli satislar konusu da yer almaktadir. ’Cumhuriyeti Kuran Sehirler’ bulusmasi ve etkinliklerine önce Erzurum’da baslandi sonra 4 Eylül’de Sivas’ta devam edecek. Önümüzdeki yil da Samsun ve Amasya’yi da dahil ederek programlar yapmayi planliyoruz. Fuar alani konusunda ise, bizim gibi Anadolu sehirlerinde sadece fuar alani diyerek bir yer olusturmak, olusturuldugunda ise orayi islevsel hale getirmek mümkün degil. Tarim fuarindan yola çikarak, Belediye Baskanimiz Hilmi Bilgin ile konustugumuzda, belediyeye ait merkezi bir yerde etkinlik alani olusturulmasi ve bu alanda konserlerin, mitinglerin ve fuarlarin yapilmasi yönünde teklif götürdük. Anlattiklarimin hepsinin altinda ekonomi var. Her yaptigimiz harekette, etkinlikte mensuplarimizin ve sehrimizin ekonomik olarak kalkinmasini gerçeklestirmek için elimizden gelen gayreti sarf edecegiz. Içerisinden geçtigimiz bu zor dönemi siyasilerle, kamuyla ve özel sektörle birlikte bir arada saglam durarak çözecegiz. Bunu hep beraber yapacagiz. Koro halinde dillendirirsek taleplerimiz yerini bulacak. Hepimizin tek bir gayesi var, o da Sivas “ ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA