Lastik Botlari Su Alinca Kusadasi'na Geri Dönen Düzensiz Göçmenler Yakalandi

Aydin’in Kusadasi ilçesinde, geçici koruma kimlik belgeleri bulunan 20 düzensiz göçmen, yasa disi yollardan Yunanistan’in Sisam Adasi’na geçmek isterken bindikleri lastik bot rüzgar ve dalgalarin etkisiyle su alinca, karaya dönmek zorunda kaldi. Kusadasi Kadinlar Denizi Plaji’na gelen göçmenler polis tarafindan gözaltina alinirken, organizatörlerin yakalanmasi için çalisma baslatildi.

Lastik Botlari Su Alinca Kusadasi'na Geri Dönen Düzensiz Göçmenler Yakalandi
Edinilen bilgiye göre, geçici koruma kimlik belgesiyle Denizli’de yasayan 20 düzensiz göçmen, yasa disi yollardan Yunanistan’in Sisam Adasi’na geçmek için organizatör olduklari belirlenen 6 kisiyle anlasti. Organizatörlere kisi basi bin 500 dolar ödeyen göçmenler, önceki gün kapali kasa bir kamyonetle Aydin’in Kusadasi ilçesine getirildi.

Dün gece saatlerinde Yilanci Burnu mevkiinde iple balikçi teknesine bagli olan bir lastik bota bindirilen göçmenler, kiyidan yaklasik 100 metre açiga çekildi. Aralarinda kadin ve çocuklarin da bulundugu göçmenler, rüzgar ve dalgalarin etkisiyle bindikleri lastik bot su alinca, ipi keserek karaya dönmek zorunda kaldi. Kiyiya ulastiktan sonra taksiye binip uzaklasmak isteyen göçmenleri görenlerin ihbari üzerine bölgeye gelen polis ekipleri, düzensiz göçmenleri kiskivrak yakaladi. Gözaltina alinan düzensiz göçmenler, islemlerinin ardindan Denizli’ye gönderilmek üzere Aydin Il Göç Idaresi Müdürlügü’ne teslim edildi.
Kaynak: İHA