Kendilerini Polis Ve Savci Diye Tanitip 28 Milyon Liralik Vurgun Yaptilar

Kendilerini polis ve savci olarak tanitip 7 kisiyi toplamda 28 milyon 668 bin TL dolandiran 2 süpheli, Antalya ve Istanbul’da düzenlenen es zamanli operasyonla yakalandi. Adliyeye çikartilan sahislar tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kendilerini Polis Ve Savci Diye Tanitip 28 Milyon Liralik Vurgun Yaptilar
Antalya Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde Asayis Sube Müdürlügü görevlilerince, “Iletisim Yoluyla Dolandiricilik” olaylari ile ilgili kendilerini polis ve savci olarak tanitip, telefon ile aradiklari vatandaslara “kimlik ve hesap bilgilerinin terör örgütlerinin eline geçtigini, bu bilgilerle terör örgütleri tarafindan örgütsel faaliyetler içerisinde olduklarini, kendilerinin bu örgüt üyelerinin yakalanmasina yönelik çalisma yaptiklarini, sayet is birligi içinde olmazlarsa örgütsel faaliyetlerden sorumlu tutulacaklari” gibi söylemlerde bulundugu tespit edildi. Vatandaslari korkutup verdikleri banka hesaplarina yüklü miktarda para gönderilmesini isteyen sahislarin yakalanmasina yönelik operasyon baslatildi.

B.D. ve F.O. olarak kimlikleri tespit eden süpheliler, Antalya ve Istanbul’da düzenlenen es zamanli operasyonla yakalandi. Süphelilerin 7 kisiyi toplamda 28 milyon 668 bin TL dolandirdigi tespit edildi. Yapilan aramalarda da elde edilen cep telefonlari ve sim kartlarina el konuldu.

Süpheliler, yapilan islemlerin ardindan sevk edildikleri Sulh Ceza Hakimligince tutuklandi.
Kaynak: İHA